Sant Cristòfol 2018

35 caixers i cavallers participaran a la qualcada de Sant Cristòfol

|

Valorar:
ES MIGJORN GRAN. FIESTAS PUEBLOS. SANT CRIST?FOL 2017 El dia m?s gran.

ES MIGJORN GRAN. FIESTAS PUEBLOS. SANT CRIST?FOL 2017 El dia m?s gran.

Jaume_Fiol

Comencen les festes des Migjorn Gran amb una qualcada integrada per caixers d'anys passats però també amb noves cares, com la de na Núria Pons Capó que amb 16 anys serà la primera vegada que surti a unes festes de poble. Aquests dies tant esperants de l'any ja son aquí. Sant Cristòfol 2018 estarà caracteritzat amb molta emoció i il·lusió. Ha arribat per fi el dissabte 28 de Juliol, un dia molt esperat de l'any per aquest poble del centre de l'Illa.

La qualcada de caixers estarà formada per un total de 35 homes i dones, però seran 33 els que qualcaran cada dia. Estarà integrat per 15 caixeres i 20 caixers. La caixera més jove serà na Núria Janer Gomila amb 13 anys, encara que aquesta serà la segona vegada que surti per les festes. La repicada de campanes i dels coets farà saber a tothom que comencen les festes. Però el moment mes esperat de l'any serà protagonitzat per n'Adriana Moll, la fabiolera, que serà la que iniciarà les festes amb un toc de tambor i fabiol. Després precediran a la entrega del bastó i de la medalla de Sant Cristófol, seguit per el jaleo. Però el moment que tots els caixers esperen serà el diumenge matí quan entrin a la plaça amb tots els migjornes i migjorneres esperant per fer botar els cavalls i viure la festa «bé de plè», acompanyats per altres menorquins i qualcun «foraster». El caixer més gran serà en Toni Mesquida Pons, que amb 66 anys i amb una trajectòria de 20 anys, estarà preparat per fer botar a n'en Leo, el cavall més veterà amb una edat de 24 anys. També serà un dia especial per en Joan Marqués Pelegrí que farà 40 anys que qualca per aquestes festes, aquest home comença a ser una llegenda migjornera. Ja no queda res per aquestes festes tant esperades, «hi som ben damunt». Prest els 35 caixers sortiran per anar cap a la Plaça del Pla de l'Església. Ja està tot preparat, les banderes de banda a banda de les taulades, l'arena al carrer, els cavalls adornats, els caixers ansiosos per sortir i el poble migjorner nerviós per disfrutarles. S'ha de tenir en compte un respecte cap els cavalls, però sobretot hi ha que fer molta bulla, gaudir molt i ser molt feliç.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Joan
Hace más de 3 año

Bones Festes de Sant Cristòfol de ses corregudes. Felicitar als transportistes per ser el seu sant patró. Als qui vagin a la festa, SENY. I pel primer comentarista d'aquesta secció [no podia faltar el seu comentari fora tema com sempre] dir-li que seguesc pregant per ell perquè ho necessita... Té obsessió i no ho vol reconèixer. [No té cap sentit dir 15 dones, 19 homos i 1 cèlibe perquè no s'ha dit si els homos i les dones són casats o no]

Valoración:1menosmas

manumenorca
Hace más de 3 año

... 15 dones, 19 homos i 1 célibe

Valoración:3menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1