La revista s’obre amb una portada del publicista i artista Pau Sintes , qui serà el pregoner d’enguany

TW
2

La revista de Sant Llorenç que edita el diari Menorca omple un any més de lletres les festes de Sant Llorenç. Aquesta publicació de 60 pàgines forma ja part de la vessant cultural i literària de la fita anual del deu d'agost

La periodista Mercè Pons ha estat l'encarregada de fer la recerca dels continguts i de coordinació de la publicació. Com assenyala, Josep Pons Fraga, editor d'«Es Diari», Mercè Pons s'ha aplicat amb molt bons resultats a aquesta feina amb una doble mirada, periodística i alaiorenca alhora.

La revista s'obre amb una portada del publicista i artista Pau Sintes, qui serà el pregoner d'enguany. El seu disseny incorpora el perfil de la ciutat d'Alaior i diferents símbols que identifiquen la població i la festa. A les pàgines interiors de la publicació. Sintes parla de les seves experiències en el món de l'art i de les seves expectatives com a pregoner.

Com cada any, els membres de la Junta de Caixers tenen veu i imatge en la revista de Sant Llorenç. Enguany Lito Vinent, fabioler; Tòfol Pons, caixer pagès; Jordi Petrus, caixer casat; Toni Marquès, caixer fadrí; Carol Sánchez, caixera municipal; Joan Tutzó, caixer capellà i Cristóbal Marquès, caixer batle parlen de la seva experiència del seu primer any de bienni, compartint-la amb un membre de la família.

Reportatges

Noticias relacionadas

No manquen interessants reportatges periodístics com un sobre els set molins del poble que porta per títol «El Quixot hagués lluitat amb aquests gegants».

Un altre dels temes dels quals s'ocupa la publicació és la Cova den Xoroi, que enguany serà homenatjada el dilluns de Sant Llorenç. A l'escrit es tracta la llegenda de la cova i la seva realitat amb més de mig segle de trajectòria empresarial a la indústria turística de Menorca

L'estiueig 'talaiòtic' a les catorze coves de la necròpolis de Son Bou, l'esvalot que es produeix en el moment d'escampar l'arena a sa Plaça el dissabte matí i la tradició d'obrir portes i deixar entrar la festa són qüestions que també són analitzades amb mirada lúdica i periodística, així com les millores experimentals que s'introduiran enguany als jaleos.

La part més dolsa d'aquestes lletres de Sant Llorenç és la que s'ocupa dels saborosos 'xulos' tan típics d'Alaior i la història del gelat amb més història de Menorca: el «57».

Com sempre alguns col·laboradors afegeixen valor a la revista: Tiago Reurer ha reunit una representació generacional sobre Sant Llorenç enfocada sobre la fotografia; el cantant líric Simón Orfila parla dels seus records de les festes i del seu pare; el poeta Ponç Pons fa una reflexió sobre la festa; el comunicador José Luis Benejam tens descobreix l'«alaiorinitat»; l'historiador Miquel Àngel Marquès documenta la bandera d'Alaior; el poeta Pere Gomila recorda l'antiga activitat teatral al poble; i Pons Fraga rescata el llegendari llangardaix.

La revista serà presentada aquest dijous, a les 19 hores, a l'Ajuntament d'Alaior i demà serà repartida gratuïtament a tots els subscriptors del poble. El preu de venda al públic és de 3,5 euros i inclou un CD amb l'homenatge a la música del jaleo organitzat l'any passat per l'Ajuntament.