Es formen dos grups, un per matèries de la branca científica, i l’altre per a llengua i literatura. | Gemma Andreu

TW
2

Uns quaranta-cinc alumnes de l'Illa s'han beneficiat enguany del Programa d'Acompanyament Escolar, al qual s'han adherit tres instituts, el 'Biel Martí' de Ferreries, el 'Josep Maria Quadrado' de Ciutadella i el 'Ramis i Ramis' de Maó. Una acció que permet aprofitar el mes de juliol per repassar continguts donats durant el curs de cara a les proves de setembre, però, sobretot, per aprendre tècniques d'estudi que ajudin a l'hora d'estudiar.

Aquestes sessions «van molt bé», explica Òscar Petrus, del centre de Maó. «Ens mostren tècniques d'estudis de cara als exàmens de setembre» i, de pas, «feim reforç, depenent del que necessitis o et costi més».

«És molt positiu, perquè a vegades no saps per on començar a estudiar», confessa Àngel Benejam. «Aquí tens al professor al teu costat i així és més fàcil d'entendre», assegura aquest jove per a qui aquest «és el primer any que venc, i els anys pròxims també m'agradaria apuntar-me, perquè t'ajuda molt».

Una de les professores, Marga Seguí, diu que l'objectiu és «intentar repassar competències bàsiques, i tractar els temes, però veient com poden fer-se els seus esquemes, tècniques d'estudi, reforçar la comprensió lectora, el vocabulari». Per tant, no es tracta tant d'aprofundir en els continguts de cada matèria, sinó de veure com estructurar-los per a una millor comprensió.

El Programa d'Acompanyament Escolar ha comptat amb dos grups a cada un dels tres instituts, amb set o vuit alumnes de tercer o quart d'ESO en cada grup. En un grup es repassaven matèries de Ciències (Matemàtiques, Física, Química) i en l'altre, de llengua i literatura.

Com detalla el director de l'IES Biel Martí, Joan Coll, «enguany s'ha fet després de molts anys» d'absència, i valora que «és un programa molt beneficiós, crec que és necessari, perquè a l'estiu hi ha acadèmies de repàs que tanquen i a casa, els pares moltes vegades no poden ajudar els fills».

D'açò en deixa constància una altra alumna del 'Ramis', Ana Gomila, qui admet que «si no fos perquè venc aquí, no sé si podria posar-me a estudiar a l'estiu» i destaca que «si no saps una cosa, te l'expliquen». I no només açò. «Durant el curs no hi va haver manera d'entendre algunes coses de Física i Química, mai n'he sabut, i amb aquestes classes, per primera vegada ho he entès», afirma, contenta.

Les sessions també van bé per a casos com el de Davi Sales, un jove arribat del Brasil a mitjan curs, qui afirma que el programa «m'ha anat molt bé, perquè no vaig poder aprofitar els mesos de classes per dificultats de comprensió amb el castellà i el català, però ara ja m'he adaptat i ho estic recuperant»

Ara, amb els instituts ja tancats, als estudiants ja només els queda aplicar tot l'après i posar-ho en pràctica a l'hora d'estudiar de cara als exàmens de setembre.