TW
0

Les festes de Menorca fan aturada aquest cap de setmana al petit nucli residencial de Llucmaçanes, on Sant Gaietà el converteix en uns dies en protagonista absolut del calendari festiu de l'Illa.

Els actes centrals de les festes van començar a les cinc i mitja del capvespre d'aquest dissabte, amb la repicada de campanes i la sortida dels gegants de Llucmaçanes, acompanyats per la Banda de Música de Maó.

Després d'una estona voltant i ballant pel poble, a les set en punt arribava en moment que encetava els actes protocol·laris. El fabioler, Víctor Pons, arribava fins al local de l'Associació de Vesins per sonar el primer toc de fabiol. Va ser després de rebre l'autorització per part de la caixera batlessa, Esther Parpal.

Allà mateix, Carol Guerrero, de l'entitat veïnal, lliurava la bandera al caixer fadrí, Guillermo Otero, i el regidor de Festes l'Ajuntament de Maó, Héctor Pons, feia el mateix amb el bastó de comandament, que rebia Parpal per presidir la qualcada.

Noticias relacionadas

Així començava el replec, i a les 20 hores els caixers descavalcaven per entrar a completes a l'església, acompanyats per bona part de la corporació municipal.

Repartit l'aigua-ros, mitja hora més tard sortien els caixers del temple, per agafar novament els cavalls per fer una ràpida passada de salutació, i amb el caixer fadrí lliurant, amb dificultats (el cavall estava bastant inquiet) la bandera a un membre de l'Associació de Vesins.

Instants abans de les nou del vespre començaven a sonar les primeres notes del jaleo quan arribaren davant dels músics, a l'entarimat, la caixera batlessa i el caixer capellà, Joan Tutzó. Ho feia, aquest darrer, amb algunes molèsties físiques, però que no li impediren, en un principi, participar en els actes.

La festa segueix aquest diumenge. A les 9 hi haurà diana i a les 10 sortirà la qualcada.