Una revista per la biosfera

L’Agència Reserva de Biosfera de Menorca promou la nova publicació «Ona», que edita el diari «Menorca»

|

Valorar:
preload

Imatge de la portada de la revista "Ona".

Josep Pons Fraga, Joan López Casasnovas, Maite Salord, Irene Estaún i Antoni Cladera

Menorca Reserva de Biosfera ja té una revista: «Ona». Es tracta d'una iniciativa de l'Agència Reserva de Biosfera de Menorca del Consell insular que celebra així el vint-i-cinquè aniversari de la declaració i persegueix l'objectiu de difondre totes les activitats i accions que es realitzen per la sostenibilitat de l'Illa.

«Ona» té una tirada de quatre mil exemplars i es publicarà cada tres mesos. El seu primer nombre s'obre amb una anàlisi en profunditat del procés de 25 anys que ha permès que Menorca hagi assolit fortaleses com ser un referent de l'equilibri entre l'activitat humana i l'entorn, i s'hagi posicionat com a exemple mundial de bones pràctiques en el medi.

«Sempre dona molt bon resultats quan a Menorca ens posem d'acord», va dir la vicepresidenta del Consell insular, Maite Salord, en la presentació de la revista. La també consellera de Cooperació Local i Promoció Turística explica que un bon exemple d'això va ser el consens polític per demanar al MaB la declaració de Reserva de Biosfera i ho ha tornat a ser en el procés per aconseguir que la candidatura de Menorca Talaiòtica vagi endavant.

Salord explicà que els dos principals reptes de la nostra reserva són la voluntat de continuar avançat en l'us d'energies renovables i fer front al problema dels plàstics que omplen el litoral i la mar.

Per la seva banda, Irene Estaún, directora insular de Medi Ambient, va voler destacar, entre altres coses, que «Ona» és una revista que ha seguit els màxims criteris ambiental i que indica la seva petjada ecològica.

Joan López Casasnovas, president del Consell Científic de Menorca Reserva de Biosfera va fer esment a les llegendes que humanitzen el paisatge, tema d'un dels reportatges d'«Ona».

L'editor del MENORCA «Es Diari», Josep Pons Fraga, assenyalà que la revista és un encàrrec del Consell Insular, però aquest ha donat plena llibertat sobre els continguts.

Antoni Cladera expressà la seva satisfacció per col·laborar com a fotògraf en aquesta publicació que es distribueix de forma gratuïta a diversos punts de l'Illa i també es pot trobar en format electrònic.

Entrevistes, reportatges, articles i, fins i tot, receptes

La revista «Ona» té un disseny i uns continguts molt atractius i variats que van des d'entrevistes a persones implicades amb la sostenibilitat fins a reportatges, articles i fins i tot receptes.

La periodista Laura Bañón ha estat l'encarregada d'escriure els textos que inclouen temes d'actualitat com: turisme sostenible, l'ampliació de la Reserva de Biosfera, el vuitè congrés mundial de reserves insulars i costaneres, la relació de la geologia i el paisatge amb la llengua o l'astrofotografia, entre altres temes. El disseny és d'Isabel Thomas,

Una part molt destacada de la publicació és la de la imatge i per aquest motiu compta amb la col·laboració d'un bon nombre de fotògrafs. La portada és una impressionant imatge nocturna del Pont d'en Gil feta per Antoni Cladera.

«Ona» ha estat dissenyada, maquetada i produïda per Editorial Menorca.

[La revista "Ona" es pot descarregar íntegrament en PDF en aquest enllaç]

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Máster para control mental
Hace un año

Las reservas de la biosfera canarias son autosuficientes energéticamente y con agua desalada del océano aquí el dinero se va en cargos públicos, publicidad partidista demagógica, como herramienta para prohibir control poder y mentiras muchas mentiras posidonicas.

Valoración:11menosmas

Línea anti turismo confesa
Hace un año

Viendo a na Maite seguro que usará falacia argumentativa biosfera posiblemente como pretexto para prohibir algo positivo para la industria turística, porque es eso lo real de su seudopolítica.

Valoración:13menosmas

Daniel Llopis Pons
Hace un año

On es pot trobar l'edicio en format revista??

Valoración:-2menosmas

Bond
Hace un año

Mucha foto y textos ecológicos para Nada,más de lo mismo.

Valoración:6menosmas

Eladio
Hace más de 2 año

sa en versió format digital ha sortit mès diàfana que no en paper

Valoración:1menosmas

Sebastiá Benejam
Hace más de 2 año

cuanto costará la edición de esta revista...??? Como se nota que se acercan las elecciones.

Valoración:14menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1