Sant Llorenç 2018

Cent per cent Alaior

El poble viu amb orgull i passió el primer dia de Sant Llorenç

|

Valorar:

Grup palmesà de batucada a les festes d'Alaior

Javier Coll
preload

Festes de Sant Llorenç a Alaior

El jaleo va començar a les nou i mitja del vespre, amb una mica de retard, per la qual cosa va ser encara més ben rebut per toth

Alaior ja bull de festa. El primer dia de celebració de Sant Llorenç, tan esperat per alaiorencs i alaiorenques, es va viure amb emoció i molta energia.

Tot i que la nit prèvia ja va ser de bulla, l'ambient de festa continuava aquest dissabte matí amb el «Gloriós Sant Llorenç», on els membres de la qualcada desfilaren pels carrers del poble deixant pas a la cercavila musical. Poc després, i com cada any, tots els Llorenços tenien una cita a les escales de la font de l'escopinya de l'Avinguda Pere Huguet, per fer-se una fotografia tots junts. A més, un altre moment del dissabte matí deixà un bon record a tots els presents, el d'escampar l'arena a sa Plaça, que donà el senyal definitiu de l'inici de la festa.

Després d'un petit descans, a les quatre i mitja del capvespre gegants i capgrossos, juntament amb la Colla Gegantera i Grallera d'Alaior començaven a fer festa grossa, tot esperant què arribés l'hora de començar la qualcada.

Primer toc

L'acte més esperat va arribar a les cinc, quan, puntual, el fabioler Lito Vinent es disposà a demanar permís al caixer batle per iniciar el replec. Abans de fer-ho, però, va reivindicar en forma de glosa respecte per l'ase, ja que l'any anterior va acabar a terra després que la gent li alcés les potes davanteres. Davant aquest fet, tots els presents responien amb forts aplaudiments. Després de fer la primera tocada, es dirigí a cercar a la Junta de Caixers, per tornar, al cap de poca estona, a recollir la bandera que lluïa, com sempre, al balcó de l'Ajuntament.

Tot seguit, continuava amb el replec per fer el caragol amb els primers bots i arronsades a la plaça principal, que era ben plena. Com de costum, el caixer capellà, Joan Tutzó i el caixer batle, Cristóbal Marquès, foren els últims en incorporar-se.

Cap a les sis la Banda des Migjorn començava amb el seu tradicional repertori i animava el trajecte fins a l'ermita de Sant Pere Nou, tot pujant pel carrer des Porrassar. Davant els músics, esvalot, bots i empentes. Al seu darrere, els cavalls anaven desfilant entre bot i bot. Al costat, gent de totes les edats ballava i xalava.

Una vegada a l'ermita i mentre la multitud esperava al pinar de fora, es feren les completes. Una volta finalitzaren, la qualcada tornà a fer camí cap a la plaça, on devers les nou i mitja, començà el jaleo, interpretat per la Banda de Música d'Alaior. Sens dubte, una de les estones amb més festa del dia.

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

MENORQUIN1
Hace más de 2 año

Esperemos ver el próximo año en las fiestas Ciudadela a as amazonas montadas en caballo

Valoración:-1menosmas

kj ju
Hace más de 2 año

Teniendo San Lorenzo en pleno mes de agosto podrían celebrar las fiestas el día que toca como hacen es c astell ferreries mahon Ciudadela .A caso temen que haciéndolo entre semana vaya poca jente

Valoración:-5menosmas

joan
Hace más de 2 año

molts anys Ana!

Valoración:0menosmas

Nito
Hace más de 2 año

Comentari per el Titi Si el trobes masa larc a n'es Jaleo pues vens a sopar més prest

Valoración:4menosmas

Titi
Hace más de 2 año

Massa llarc, es jaleo denb un en un, cada any es mes cansat. Amd sa plasa q nia en pudrian entra mes.

Valoración:-13menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1