Sant Llorenç 2018

La nova llegenda de la Cova d’en Xoroi

Hernández Montesinos recorda als pioners de la discoteca més singular de l’Illa

|

Valorar:
preload
Menorca Alaior / Gemma Andreu / Ayuntamiento / Homenaje fundadores ne

La batlessa entregant la miniatura d’un llaüt a Patricio Piris i Miquel Mascaró.

Gemma Andreu

La Cova d'en Xoroi té dues llegendes. Una, la del moro enamorat d'una cristiana, és coneguda per tothom. La segona ho és menys i tracta de com una cova a la qual només es podia accedir des d'un penya-segat es va convertir en una de les discoteques més paisatgístiques i singulars del món.

La història la va recordar ahir Javier Hernández Montesinos a l'Ajuntament d'Alaior amb motiu de l'homenatge que aquest va retre, en el marc de les festes de Sant Llorenç, als quatre amics alaiorencs que l'any 1964 van obrir la discoteca.

Els va proposar la idea Juan Antonio Seguí, un dels promotors de la urbanització Cala en Porter. Semblava cosa de boixos i malgrat tot, Ángel Hidalgo, Bernat Mascaró, Patricio Piris i Germán Llopis la van tirar endavant.

Primer era necessari obtenir els diferents permisos. Per això, tal com explicà Hernández Montesinos, que va ser l'autor del projecte que transformà la gruta en un espai públic, un grup d'espeleòlegs es despenjà la tardor de 1963 pel penya-segat per accedir al recinte en presència de la llavors directora del Patrimoni, Maria Lluïsa Serra, a qui van donar testimoni que no hi havia restes arqueològiques ni d'altre interès patrimonial. Després va començar el dificultós procés de crear un accés des de dalt i es projectà l'escala que avui tots coneixem.

[Llegeix la notícia a l'edició impresa del 14 d'agost o a Kiosko y Más o My News]

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

maria de la O
Hace más de 2 año

Ahora solo falta que se impliquen en la Urb. de Calan Porter.

Valoración:1menosmas

Cova
Hace más de 2 año

Enhorabona Patricio.

Valoración:19menosmas

miguel timoner
Hace más de 2 año

Enhorabuena a todos : los promotores, los que continuaron yendo siempre a más, y ahora al Consistorio por reconocer un mérito de "alaorencs", del que se benefician mas ciudadanos de alayor, sus empresas y las empresas de Menorca entera por su atractivo

Valoración:20menosmas

residente italianao
Hace más de 2 año

Enhorabuena. per molts anys¡

Valoración:34menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1