Els tres contes de Noeila Martínez i de M. Jesús Cloquells pretenen ser una eina divulgativa i inclouen fitxes d’objectes arqueològics que es poden veure exposats al Museu de Menorca

TW
3

Divulgar l’arqueologia menorquina entre els més petits i donar-los a conèixer algunes de les peces del Museu de Menorca són alguns dels objectius del tres contes il·lustrats que acaba de publicar el Consell insular. Es tracta d’«Els primers menorquins», de Noelia Martínez Gavaldà i d’«El constructor de talaiots» i «L’estatueta màgica», ambdós de M. Jesús Cloquells Tudurí.

Els dibuixos de les tres publicacions són de Joan Puig, el disseny d’Ivan Khanet mentre l’arqueòleg Borja Corral s’ha encarregat de l’assessorament científic.

Objectes

Cadascun dels relats està situat en una època diferent del nostre passat i les tres històries inclouen una sèrie d’objectes que es recullen al final en forma de fitxa. Tots ells es poden veure al Museu de Menorca.

A la introducció es fa una presentació d’una superheroïna, «Na SuperarQ» que no duu una capa, no sap volar ni pot llançar teranyines, però té el millor poder que pot tenir una arqueòloga, la capacitat de veure amb els seus propis ulls els habitants del passat.

A la mateixa introducció s’aconsella als petits lectors no fer malbé els monuments ni el seu entorn. I si sospiten que han fet una troballa d’una altra època, no han de dubtar i no l’han de tocar ni tampoc trencar, «segurament amaga secrets inimaginables».

La idea és oferir un producte infantil i divulgatiu que es pot adquirir a llibreries i al Museu de Menorca on es va fer la presentació dels contes amb una representació a càrrec de Fàtima Anglada.

Els contes es venen a 8 euros i s’ha fet una edició de quatre mil exemplars en tres idiomes: català, castellà i anglès.