Projecte audiovisual en què es recullen imatges i informació sobre sis de les més importants celebracions populars de l’Estat

TW
0

La festa característica de Menorca, el jaleo, forma ja part de la proposta turística que presenta als seus 1,3 milions de visitants anuals el recinte del Poble Espanyol de Barcelona. Aquest espai de la zona de Montjuïc, que reprodueix indrets i costums d’altres racons d’Espanya a més de diverses activitats i exposicions, presenta en aquests moments un projecte audiovisual en què es recullen imatges i informació sobre sis de les més importants celebracions populars de l’Estat. Una d’elles és el jaleo menorquí.

Segons expliquen des de Poble Espanyol, la iniciativa, que es presenta sota el títol de «Fiesta: the soul of Spain», transmet «les emocions d’aquesta tradició», amb un muntatge que «transporta els visitants a l’ambient dels carrers menorquins durant la celebració del jaleo». No hi falten esments al cavall, el fabioler, els caixers i cavallers i altres elements tradicionals.

El format és un mapping indoor permanent de set metres d’alçada a les instal·lacions del Poble Espanyol. El jaleo comparteix espai amb festes tradicionals espanyoles tan reconegudes com ara els Sanfermines de Pamplona, la Patum de Berga, la Tomatina de Buñol, els castells característics d’arreu de Catalunya i la Setmana Santa com es viu a Andalusia. Des de Poble Espanyol expliquen que el mapping s’ha elaborat amb material de tecnologia capdavantera que ha permès captar els moments més singulars de cada celebració.