Festes de Gràcia 2018

Continuïtat i més cavalls

Els actes de les festes de Maó mantenen enguany el perfil que pretén destacar el sentiment de pertinència al poble

|

Valorar:
La presentació del programa de festes es va fer aquest dimarts matí al nou mirador del Parc Rochina

La presentació del programa de festes es va fer aquest dimarts matí al nou mirador del Parc Rochina

Gemma Andreu

Continuïtat, avenços en matèria de seguretat, un gest de complicitat perllongat al teatre, i més genets i amazones inscrits per a la qualcada marquen les festes de la Mare de Déu de Gràcia de 2018 que aquest dimarts van completar el seu tret de sortida amb la presentació del programa d’actes en el nou mirador del Parc Rochina (malgrat el sol de justícia).

Densa i variada, la relació d’actes per a totes les edats manté el perfil de les anteriors, sense grans novetats, amb el propòsit, com va dir l’alcaldessa, Conxa Juanola, que les festes siguin participatives i enalteixin el sentiment de pertinença al mateix poble.

La presentació del llibre de l’exregidor Pito Costa, el dia 28, sobre la seva etapa com a caixer batle, el tradicional recorregut pel centre de la ciutat del grup Va Gros, el 5 de setembre, o el passeig amb Francesc Carreras fins a l’Ermita de Gràcia per conèixer el paisanatge de les festes, el 2 de setembre, són exemples que valoren la cultura local.

El nou caixer batle, Carlos Montes, va referir l’increment del nombre d’inscrits a la qualcada, que passa de 163-180 -102 homes i 72 dones-, a 155 i 158 muntures en les dues jornades grans de les festes, respectivament. Montes va oferir detalls, com el paper de Pito Costa (70) i Cristina (51) com caixer i caixera de més edat, proclamant també l’orgull que suposa el càrrec que ostentarà en les festes. Com succeïa l’any passat, es vigilarà el compliment dels horaris per evitar incidents. Així hi haurà un temps limitat per als cavalls a la plaça, tasca que controlarà Paco Quiruga.

Hèctor Pons, tinent d’alcaldia i regidor de Festes va subratllar el caràcter artístic del programa il·lustrat amb la caricatura de Dani Triay i va especificar que el document inclou les recomanacions de seguretat i informació sobre com actuar davant d’una agressió sexista.

En total són 84 activitats programades entre demà dijous i el 9 de setembre, més les pròpies dels tres dies principals de la Mare de Déu de Gràcia. El carrer de ses Moreres continuarà com l’espai on es desenvoluparan les activitats més populars i artístiques mentre que la Plaça de la Conquesta estarà més destinada a tallers per a menors.

Teatre

Les representacions teatrals ocupen un paper estel·lar en el programa, a càrrec de les companyies Mô Teatre, Xàfec Teatre i Thalia Teatre. Serà els dies 24 d’agost a la sala de cultura Sa Nostra, 29 al Claustre de Sant Francesc, i 3 de setembre al carrer ses Moreres, respectivament.

L’alcaldessa va posar especial interès, a més, al festival de circ social que organitza la companyia Acirkaos, els dies 30 i 31 d’agost. Es tracta que els menors tinguin una aproximació al món del circ, com a alternatives a altres pràctiques que són nocives, en referència a l’alcohol i les drogues.

Entre les actuacions musicals les més esperades seran les dels Catarres, al Claustre del Carme, el 5 de setembre i el dels 40 Principals, a la zona de l’Estació Marítima.

Els gegants tindran la seva participació estel·lar, aquest any amb la colla dels d’Alforja (Tarragona), com a convidats.

El programa s’ha editat en català i espanyol? Els 12.000 exemplars impresos es repartiran a domicili més 2.000 per als visitants. A més els dies grans de la festa es distribuiran 3.000 tríptics informatius en català, castellà i anglès.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Oscar
Hace más de 2 año

Per jo sobren cavalls i el sap greu, pero a un lloc tan gran com a Maó, no deixaria sortir els menors de edat i les qui no tenguin un minim de experiencia en pobles petits. Els veus patir dalt es cavall, no poden!! Después venen es sustos. Visca ses festes!!!

Valoración:4menosmas

manumenorca
Hace más de 2 año

... hi ha gent molt pesada, intentant manipular la realitat, per que pensem que una festa popular és en realitat una festa confessional, com nadal o divendres sant... i no...

Valoración:-4menosmas

cabildu
Hace más de 2 año

visca ses festes de grasia.

Valoración:-3menosmas

ara va de boooo
Hace más de 2 año

es problema no son es cavalls llogats , que tambe, es problema es qui els cualca, amb tots es meus respectes , esteim mes pendents des pentinats y ses fotos que des cavall , no basten 3 mesos de anar a un club hipic, per sorti amb un cavall per unes festes

Valoración:15menosmas

Mahones
Hace más de 2 año

Festes de la Mare de Déu de Gràcia!! Quina obsesisó en llevar es nom tradicional i voler convertir unes festes religioses en populars. Prest li diràn festa de Maó....

Valoración:6menosmas

tomeu i lluis
Hace más de 2 año

primer hi ha sant bartomeu i sant lluis

Valoración:4menosmas

Mari
Hace más de 2 año

Me sembla que 180 cavalls es excesiu, també m'agradaria sebra quants caixers surten que tenan cavall propi i quants son lloguer seria interesant que es digues també.Si son tants es temps de durade dins sa plaça es mimim, i lo que costa mantenir i cuidar un cavall tot l'any es per poder disfrutar dins sa plaça, ja que 1minut o 1.1/2 no dona per gairei, despues tens que esperar 2h perque te toqui entrar un altre vegade, enguany talvegade mez perque son 20 cavalls mes.

Valoración:12menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1