TW
4

Ferreries ja és un poble en festes. El primer toc de fabiol i l’entrega de bandera al caixer sobreposat han marcat aquest dijous al migdia l’inici de l’edició d’enguany de Sant Bartomeu.

Molts ferreriencs no s’han volgut perdre el primer acte de les festes al Pla de l’Església. El batle, Josep Carreres, amb tota la comitiva de caixers i caixeres al seu darrere, ha saludat als assistents des de la terrassa de l’Ajuntament. Davant l’animació de la gent, ha exclamat: «Ho és polit açò! N’hi ha de Sant Bartomeu, eh?» i a continuació ha entregat la bandera al sobreposat, el jove de 27 anys Joan Coll Fullana, que passejarà el penó amb la imatge del sant pels carrers del poble. Tot seguit també ha entregat la vara de comandament al regidor Francesc Pons Morlà, que enguany s’estrena a la qualcada amb el màxim càrrec, el de caixer batle.

Noticias relacionadas

El protagonista a continuació ha estat el fabioler, Joan Mir Arguimbau, amb el primer toc, seguit amb silenci i emoció pels veïns del poble. Una emoció que ha esclatat poc després també quan s’ha cantat l’himne de Ferreries, amb la coral Clau de Sol i la interpretació de la banda de música.

Ses festes ja han començat! #menorca #ferreries #santtomeu #santbartomeu

Una publicación compartida de Raul Llufriu Vidal (@raul_llufriu) el

Amb aquest acte curt s’ha encès l’esperit festiu al poble. El Pla de l’Església s’ha anat buidant de gent mentre la junta de caixers s’ha dirigit al geriàtric per a felicitar als residents i interpretar un toc de fabiol. Mentrestant, altres caixers han repaertit per les cases del poble les tradicionals candeles de Sant Bartomeu.

La festa continua aquest capvespre, a partir de les 16 hores amb el passacarrers dels capgrossos i més tard l’inici del replec.