Festes de Gràcia 2018

Maó desperta amb més ganes de festa

La jornada ha començat puntual amb la diana i l'inici del replec

|

Valorar:
Josep Bagur

El dia gran de les festes de la Mare de Déu de Gràcia ja ha arribat. I ho ha fet ja de bon matí, a les 7.30 hores, amb la diana de la Banda de Cornetes i Tambors de Maó i la batucada del grup Bloco Ayan d’Inca.

Mentrestant, a la mateixa hora, el fabioler, Lito Vinent, ha sortit per a iniciar el replec dels caixers i cavallers, que ha començat pel caixer fadrí. En Guillermo Otero, de 22 anys, és l’encarregat enguany d’encapçalar la qualcada amb la bandera de la ciutat, que ha rebut davant de l’ajuntament poc abans de les 8. Des de la plaça Conquesta ha sortit la qualcada i poc després, en passar davant el carrer Infanta, s’hi ha incorporat la imatge de la Mare de Déu que venia de l’ermita.

L’ensurt l’ha protagonitzat el caixer fadrí cap a les 10, quan ha estat a punt de caure dins del bar Infanta. El mos del cavall es va rompre i la qualcada va quedar aturada momentàniament fins que es va poder reparar. Després els cavallers han reprès el seu passeig matiner pels carrers de Maó, entre els aplaudiments i oles de la gent.

(El fabioler, al bar Infanta. Vídeo: Javier Cooll)

Els altres protagonistes del matinal del dia de la Mare de Déu de Gràcia han estat els gegants. El passacarrers ha començat a les 9. Amb ells, els gegants de Maó també han sortit els convidats d’enguany, els d’Alforja (Tarragona).

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

De momento no hay comentarios.