Festes de Gràcia 2018

Juanola: "És inevitable que la volta de les canyes s'allargui"

El caixer batle, Carlos Montes fa una valoració molt positiva de com ha anat tot, tant pel que fa al desenvolupament dels diferents actes, com a títol personal

|

Valorar:
preload
Menorca Javier Coll Festes de Gracia Cponvidad Ajuntament

Menorca Javier Coll Festes de Gracia Cponvidad Ajuntament Menorca Javier Coll Festes de Gracia Cponvidad Ajuntament

08-09-2018

Acabades les festes de Gràcia 2018, el caixer batle d'aquest segon any del bienni, Carlos Montes, fa una valoració molt positiva de com ha anat tot, tant pel que fa al desenvolupament dels diferents actes, com a títol personal. "Tot ha anat bé, qualque caixer s'ha hagut de retirar per qualque molèstia, però no hi ha hagut incidències destacables". Així, la valoració és "positiva", encara més "sent dissabte i havent-hi molta gent a tots els actes". També el temps "ens ha respectat, tot i que hi havia possibilitat de pluja, i només van caure quatre gotes a l'hora de les corregudes. Per açò vam demanar la màxima precaució".

Sobre la qüestió dels horaris, Montes creu que "hem anat molt ajustats, ha coincidit molt amb els horaris de l'any passat, només hi va haver un poc de retard en la volta de les canyes". Però és que "és difícil controlar els temps", tot i l'ajuda de la persona que controla l'entrada dels cavalls a la plaça.

En l'àmbit personal, el regidor assegura que "l'experiència ha estat fantàstica, millor del que imaginava", tal vegada pel fet "d'anar amb els nervis molt controlats, anava molt segur amb el cavall i ho he pogut gaudir al màxim". I és que, com apunta, "des de baix o, els darrers anys, des de dalt la tarima, pots intentar fer-te una idea de com es pot viure, però no ho descobreixes fins que ho vius". I afegeix que "només tenc paraules d'agraïment cap a la gent, fins i tot gent que no et coneix et saluda, i fa que aquests dies hagin estat increïbles", no només per a ell, també per a la seva família. "Hem tingut l'oportunitat de viure-ho molt intensament, amb els meus fills i la meva dona, sobretot els darrers quinze dies".

També la batlessa, Conxa Juanola, creu que tot ha anat bé. "La valoració ha de ser positiva, perquè el que preocupa als que tenim una responsabilitat és que no hi hagi accidents i que tot vagi bé", apunta, en un any en què "hi ha hagut molta gent en tots els actes, pel fet de ser dissabte".

Sobre la qualcada, Juanola també opina que "ha anat bé, en Carlos Montes ha fet un paper molt digne, amb la junta de caixers que acabava el bienni", i sobre els horaris creu que "és inevitable" que la volta de les canyes duri més. De fet, i referent a la petició dels músics perquè no es perdés temps entre cavall i cavall, afirma que "és normal, per a ells és un esforç important, i si tarden molt, han de sonar més". I és que "no s'hauria de fer més jaleo, però és mal de gestionar, els cavallers xalen i els cavalls estan molt animats i moltes vegades costa returar-los" i costa arribar a la tarima. Així i tot, creu que "és fonamental la persona que controla l'entrada dels cavalls a la plaça i que els dóna pas cada minut i mig", conclou la batlessa.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Castellufa
Hace un año

NANDO , ses festes de Maó mai han estat res de s'altre món. Ja ho diu aquella antiga cançoneta:" Las fiestas de mahón son muy bonitas y entretenidas , hay kioscos de café y otros de patatas fritas".

Valoración:menosmas

Es mahon......
Hace un año

Lo que si es evitable es que en 2019 repitas como Alcaldesa.

Valoración:-1menosmas

No al fanatismo rabioso
Hace un año

Manumenorca ,eres una fuente de inspiración, porqué no das la cara de una vez, todos los dias diciendo bobadas,escondido delante de tu ordenador todo vale.

Valoración:15menosmas

manumenorca
Hace un año

... y ese señor de negro, que hace ahí junto a las autoridades?

Valoración:-23menosmas

Pep
Hace un año

No han sido las mejores fiestas.

Se puede mejorar: Poca asistencia de "Gegants" otros años había muchos más. Dónde están las 250 botas? No tiraron ni la mitad. Fuegos artificiales del día 8 de pena; mejor ahorrarse el dinero.

Y otra cosa, en fiestas habría que olvidarse de los horarios... que ya los padecemos en el día a día. Si el Jaleo dura más no importa porque es la esencia de la fiesta. Siempre con la mania de respetar los horarios; quien quiera irse a comer antes que vaya pero el resto esperamos todo el año para disfrutar del ambiente de fiesta y no nos importa que acabe más tarde. En ese aspecto estamos a años luz de Ciutadella.

Valoración:28menosmas

Fan pena
Hace un año

Los musicos se cansan miestras tocan el Jaleo pero para la dicjosa Samba estan a Full!!! Oir este comentario semana tras semana... Si se repartieran la paga a partes iguales igual los musicos no se quejarian tanto y el Sr. Directorr no tendria tantas ganas de hacer el Tontito. Salut para todoa.

Valoración:23menosmas

yo soy
Hace un año

sr. Menorquin van mejorando pero no por el ayuntamiento son los que menos hacen ten en cuenta eso .

Valoración:-9menosmas

ALAURENC
Hace un año

Todas las semanas voy tres veces a Maó por asuntos propios, y tengo que reconocer que una de las cosas mejores que han hecho en beneficio de la ciudad, a sido cerrar al trafico la calle de las Moreras y la Plaza de la Constitución al trafico, y convertirlo en zona peatonal, gracias a una Alcaldesa del P.P.

Valoración:10menosmas

mo
Hace un año

cada año hay mas caballos , aquí vale todo , no señor , un máximo de 100 o de lo que sea y una rueda , este año has salido, pues el siguiente no , no puede ser que el jaleo termine a las 17.30 h o mas , además , alcaldesa ,hay que gratificar mejor a los caixers que participan y se dejan la piel , 50€ es una miseria que ofende , no basta ni para herrar al caballo, al menos 300€ , joder, que son el alma de las fiestas, sin ellos seria simplemente un simple y asqueroso botellon , puffffffff

Valoración:-1menosmas

Menorquin
Hace un año

Todos los municipios de Menorca han ido mejorando las fiestas patronales a traves de los años, gobierne el partido que sea,se van a creer que son inprecindibles.

Valoración:17menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2