Prou plàstics a la mar!

A Cala Figuera es fa el sisè ‘Brunch’, que presenta la seva versió més reivindicativa a favor del medi ambient

|

Valorar:
Cala Figuera és l’escenari escollit per l’associació Campi qui pugui per a celebrar el certamen Plàstik Brunch

Cala Figuera és l’escenari escollit per l’associació Campi qui pugui per a celebrar el certamen Plàstik Brunch

Javier Coll

No al consum de plàstics. No a la contaminació del medi natural, terrestre però també, i sobretot, el marí. Perquè la mar és un autèntic femater, per l’acció de l’home, que no s’ha preocupat mai de res més que de l’interès econòmic i d’un progrés mal entès, caigui qui caigui. En aquest cas, el medi ambient.

I aquest és, precisament, l’esperit del Plàstik Brunch que l’associació Campi Qui Pugui celebra, des de divendres, a Cala Figuera, al port de Maó, amb un mercat d’artesania amb una vintena de paradetes, que es complementen amb les furgonetes de menjar i amb tot un seguit d’actes de tipus cultural i de conscienciació, per convèncer tothom que és urgent un canvi d’hàbits en relació al consum de plàstics.

La venda de menjar i de begudes es fa sense l’ús d’aquests materials nocius per al medi ambient, i en el cas que se n’hagi d’utilitzar, s’empren envasos retornables. És el cas de l’aigua, que no es ven embotellada sinó que es serveix amb gots reutilitzables, al preu de 50 cèntims. Quantitat que es destina al GOB.

Durant tot el cap de setmana es succeeixen actuacions de teatre i música, amb alguns Dj’s i grups de l’Illa i altres vinguts de fora, i amb companyies com Teatre de Xoc o Minúcia Teatre. També s’han fet diferents tallers, de decoració amb reciclatge, de joguets amb materials reutilitzats o de robòtica. I hi ha hagut la presència del veler Toftevaag, amarrat al moll, que el públic ha pogut visitar.

Aquest diumenge, molta música, ‘performances’ i teatre per tancar l’esdeveniment

El Plàstik Brunch segueix aquest diumenge al port de Maó, en la que serà la darrera jornada de la iniciativa de Campi Qui Pugui.

Les portes s’obriran a les 12 hores i la primera proposta serà la representació teatral de l’obra «Quina pescada!», de Minúcia Teatre (12.30 hores), a l’escenari instal·lat a l’antic recinte de CLH. Un escenari que després acollirà fins a cinc actuacions diferents, successives fins pràcticament la mitjanit. Hi passaran Dj Bass (13.45 h), el grup Chepito i Mambo Chà (15.45), Dj Golfo de Guinea (17.15), els Menorkings (20.15) i Dj Lady Avocado (21.15). A més, An Roy & Co faran diverses accions i una performance (12.45) i una projecció de videomapping (20.15 hores). El Plàstic Brunch tancarà les seves portes a les 23.45.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Fot oi
Hace más de 2 año

S'hauria de haver celebrat devora es torrent de cala Galdana, així sa gent podria aplaudir cada vegada que passés durant un peix mort O una merdetadels abocaments il·legals i que les autoritats no fan res per evitar-ho. Ara arribarà l'hivern i tot tornarà al seu lloc

Valoración:1menosmas

Visitante del Brunch
Hace más de 2 año

Mala ubicación, pocas sombrillas para el sol que hacia, fue mucho más agradable en el freginal pero allí no podían cobrar entrada.

Entrada para ver los mismos puestos de venta de abalorios, que puedes ver de noche y poca cosa referente al problema del plástico o a sus alternativas. Para ser contra el plástico, este se vio demasiado en el evento, aunque su uso era de reutilización se debería a ver hecho hincapié en otros materiales. No parecía que fueran en contra del plástico, más bien en que debías reciclarlo.

Los foodtrucks estuvieron bien lastima de no tener más opciones vegetarianas.

Valoración:0menosmas

opinodeke
Hace más de 2 año

otro ejemplo de que el gobierno pinta poco, y que esta en manos de las grandes empresas, solo se puede apuntar al carro de un fiesta del postureo, eso si, pero si se trata de legislar seriamente para reducir el consumo de plástico, y otros residuos fósiles...olvídate, no saben nada; no distegen el polietileno al polipropileno, y parece que creen que el gas natural sale del culo de una vaca. En menorca no hay un plan de reciclaje para el porexpan( poliestireno expandido) ni para las empresas.

Valoración:4menosmas

Algu
Hace más de 2 año

Avui en dia, tot contamina o afecte al cambi climatic. Per exemple, si duim els fiambreres de casa (com han comentat), despues san de netejar amb aigua! Esteim gastamt igualment. La unica solució es crear i donar a l'abast economicament a la gent uns plàstics biodegradables o una altre alternativa que no gasit recursos ni contamini. Però es nota que a la gent de dalt no l'interesa prou l'idea...

Valoración:0menosmas

Esperanza Villalonga Barber
Hace más de 2 año

Tendrían que pensar una alternativa y no servir la comida en platos de plástico,podrían haber promocionado que la gente trajera las fiambreras de su casa ,para empezar a concienciarnos, de eso se trataba la fiesta.

Valoración:5menosmas

yo mismo
Hace más de 2 año

mucho reciclar y unas furgonetas con comida movidas a diesel que no contaminan.....y los del gob yendo para las playas virgenes con su todoterreno con las familias con la escusa de que van a ver los pececitos y los pajaritos............mas gasto en limpieza y menos subvenciones.....

Valoración:6menosmas

SantLluïser
Hace más de 2 año

S'ajudaria molt més a s'entorn si es deixés de fer demagògia amb aquest tema -i doblers-, i tothom es posés a ajudar, fer un poc net i concienciar es fills amb fets, no en paraules amagades darrera festival, botiguetes i menjar i beure.

Valoración:24menosmas

Pablito
Hace más de 2 año

A casa som 5 persones i es final des dia hi ha una muntanya de plastic, pero el problema es del politics que no fan res i pasen el temps amb altres coses que no tenen tanta importancia, no fa falta donar diners al GOB tampoc, fa falta tenir un material d'envasar biodagradable

Valoración:15menosmas

un perrito indignado
Hace más de 2 año

Guau! hola! Este evento va de reciclar, de respetar, de amar a la naturaleza y no destruirla... pero los perritos por lo visto no somos parte de la naturaleza, porque aunque mi papi me llevaba atado como siempre y me porto muy bien, me dijeron en la entrada que yo no podía entrar... :( muy mal... muy mal...

Valoración:-9menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1