Un dels membres d’Equimar durant l’actuació a Manresa del passat cap de setmana, amb un bot menorquí.

TW
0

El grup eqüestre Equimar des Castell va oferir el seu espectacle Aires de Menorca, el diumenge 7 d’octubre a la 21a Fira Mediterrània de Manresa. Va compartir la fira amb dimonis, diables i bèsties de Mallorca, també hi va ser present el grup de ball pagès Es Broll en representació a les illes veïnes d’Eivissa i Formentera. Varen oferir una doble actuació, la primera va ser el migdia a la 13 h i la segona a les 18.30 h del capvespre.

Sobre el grup eqüestre
Aires de Menorca es un exhibició a càrrec del Centre Eqüestre Equimar que descobreix el cavall i la doma menorquina. Concretament, a Manresa va oferir una col·lecció de carrusels de doma menorquina. Per finalitzar cada actuació recreava el popular bot que identifica les festes de Menorca. A més a més, tenien la missió de promoure el cavall menorquí, ja que es considera un animal capacitat per fer el mateix que els cavalls de raça espanyola.

Encara que les característiques morfològiques dels cavalls siguin diferents, en la funcionalitat poden arribar al mateix nivell. Equimar és un club creat fa 10 anys. La intenció d’aquest, és demostrar que el cavall menorquí no serveix només per la festa de l’Illa sinó que també està dotat per ser cavall d’espectacles i inclús per practicar la doma clàssica.

L’equip ha ofert espectacles arreu d’Espanya, València, Lorca, Barcelona, Mallorca, inclús en una ocasió els varen contractar per anar al país d’Oman. Els protagonistes dels actes són 9 genets i 16 cavalls, i en alguns dels nombres un sol genet és capaç de controlar 3 cavalls.