La solidaritat i el compromís reuniren un centenar de persones a Ciutadella que caminaren juntes contra el càncer de mama | G.C.

TW
0

A Espanya s’han diagnosticat durant aquest anys, fins a dia d’avui, un total de 32.825 nous casos de càncer de mama. Una xifra que suposa un 30 per cent més que fa sis anys i que el converteix en el segon tipus de càncer amb major nombre de diagnòstics. Estem parlant també, del tumor més freqüent en dones, ja que una de cada vuit el patiran al llarg de la seva vida.

Per aquest motiu i per reivindicar el seu ferm compromís amb la lluita contra aquest, vàries entitats de Menorca organitzen amb motiu del Dia Internacional contra el Càncer de Mama diferents activitats i mostrar, així, suport i solidaritat.

Per la seva part, l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) recorda que dels nous casos detectats 4.392 dones viuen soles. Per fer-lis costat i, també, per conscienciar sobre la importància de la investigació i el diagnòstic precoç d’aquesta malaltia, per tal d’aconseguir la reducció de la mortalitat causada per aquest càncer, començà aquest divendres organitzant una caminada a Ciutadella. A part, també va muntar una taula informativa i de venda de productes solidaris a la Clínica Juaneda de Maó.

Per altra banda, l’Hospital Mateu Orfila s’omplí durant aquest divendres de llaços solidaris que s’encarregà de repartir l’Associació Alba, a més d’oferir informació. També, la seva presidenta, Cristina Fernández, aprofità la cita per expressar obertament les seves reflexions. «Cada dona és una història. Seguirem treballant, reivindicant i donant suport a aquelles dones que ho necessitin», llegí, Fernández.

Més activitats

La lluita i el suport, però, no només són necessaris un dia a l’any. Així doncs, per fer-la més visible l’AECC també realitzarà activitats similars a més municipis de l’Illa. Durant aquest dissabte es repartirà informació as Castell, a Ciutadella i a Ferreries. En aquesta última població, a més, també es realitzarà una classe de zumba especial per a la ocasió.

Així mateix, el proper cap de setmana continuarà la concienciació ciutadana dissabte a Alaior, i diumenge es realitzarà una carrera-caminada as Castell.

Per acabar, el pròxim 30 d’octubre, una altra taula informativa s’ubicarà a la Clínica Juaneda de Ciutadella.