Sobirania alimentària a l’institut Biel Martí

|

Valorar:

Projecte de Sobirania Alimentària duit a terme a l’IES Biel Martí

Youtube: Justicia Alimentaria

En el marc del projecte de Sobirania Alimentària duit a terme el curs passat amb els alumnes de tercer d’ESO de l’IES Biel Martí, s’ha presentat a Ferreries el vídeo que recull l’experiència, la qual han pogut veure les famílies, el professorat i els mateixos estudiants.

L’audiovisual repassa les activitats realitzades per l’alumnat, a través d’aquest projecte socioeducatiu que té com a principal finalitat, generar una consciència crítica i la promoció d’actuacions responsables davant les conseqüències socials, ambientals o econòmiques del model alimentari actual.

Aquest projecte es fa a Ferreries des de fa tres cursos, de forma transversal des de les àrees de Ciències Socials, Biologia i Matemàtiques. En aquest cas, els alumnes es van endinsar en el concepte de sobirania alimentària i van elaborar, per exemple, vídeos divulgatius sobre falsos mites del menjar brossa o sobre la dieta mediterrània. Igualment, els mateixos estudiants van planificar el viatge d’estudis que van fer a Mallorca durant el segon trimestre, on van fer visites per poder comparar el model agroalimentari industrial amb l’ecològic.

«Restaurant matemàtic saludable» era el títol de la darrera activitat, en què l’alumnat de tercer van convidar als de primer a un dinar, a partir dels projectes de restaurant creat pels majors.

L’experiència, que es realitza de la mà de Justícia Alimentària i amb la col·laboració de la Direcció General de Cooperació del Govern balear, permet que l’alumnat prengui consciència sobre l’alimentació sana i més sostenible no només a títol individual, sinó també de forma col·lectiva per a la societat.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

joan
Hace un año

Sorprèn escoltar els alumnes amb tan bona pronúncia i dicció contraposat al mal d’orella que fa sentir els dos professors masculins del començament del vídeo: ieistes, amb “l” bleda, ensordint les consonants sonores etc. Molt bé pels alumnes! Vergonya pels dos professors...

Valoración:3menosmas

Marta nutricionista
Hace un año

M'encanta aquest projecte, moltes gràcies per sa feina que feis! Faltan mes idees i ganes com aquesta per afavori sa bona alimentació dels fiets. Gràcies per deixar'me col·laborar amb aquesta iniciativa!

Valoración:11menosmas

Bing
Hace un año

Molt bona iniciativa!! Enhorabona!!

Valoración:18menosmas

sobirà
Hace un año

Menys Mercadonas i més Sobirania Alimentària. Menys Red Eléctrica Española i més Sobirania Energètica. Menys estat i més sobirania, en definitiva.

Valoración:18menosmas

Seler
Hace un año

Molt be !!! Per ets alumnes i mestres amb iniciatives us don un 10

Valoración:17menosmas

Maonesa
Hace un año

Es Ferreriencs sempre fan coses!

Valoración:22menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1