Navidad 2018

Un Nadal amb ‘mapping’

El pont de Sant Roc es converteix en espai artístic durant unes setmanes marcades pel nou enllumenat nadalenc

|

Valorar:
preload
A la plaça del Carme es substitueixen els arbres de colors dels darrers anys per una gran bolla d’arbre de Nadal, una estructura

A la plaça del Carme es substitueixen els arbres de colors dels darrers anys per una gran bolla d’arbre de Nadal, una estructura que quedarà totalment il·luminada i per davall de la qual la gent podrà passar

04-12-2018 | Javier Coll

L’esperit festiu arriba un any més a Maó amb l’encesa de l’enllumenat nadalenc d’avui capvespre (plaça Constitució, 18 hores), de la mà dels Llumets, que desvetllaran la nova il·luminació instal·lada als carrers més cèntrics de la ciutat, que inclou com a gran novetat el videomapping que es projectarà al portal de Sant Roc.

Enguany, l’Ajuntament ha invertit 57.000 euros per renovar els llums de pràcticament tot el centre, segons informaven ahir la regidora de Promoció Econòmica, Maria Membrive, i el responsable de Microciutat, Manolo Lora.

Novetats

«S’han preparat dues novetats importants per ambientar la ciutat», apuntava Membrive, en relació a la instal·lació d’una bolla gegant transitable a la plaça del Carme, per davall de la qual hi podrà passar la gent.

A més, la plaça Bastió es converteix en espai de referència per aquestes festes, ja que el mur de l’antic portal de la ciutat servirà per projectar un videomapping.

L’empresa IluminaM, responsable de muntatges com el que es va veure a Ciutadella, a la plaça de la Catedral, per commemorar el 25 aniversari de la Reserva de la Biosfera, ha dissenyat un audiovisual. «Hi ha tres temàtiques, una sobre les reunions familiars que hi ha durant les festes, sobre el Nadal i sobre els Reis d’Orient», apuntava Raül Vargas, conegut artísticament com a Komodos.

Tomeu Fiol, també d’IluminaM, concretà que aquestes projeccions es faran diàriament, des d’avui i fins al 5 de gener, entre les 18 hores i la mitjanit.

Per altra banda, i per animar a la participació ciutadana, dia 23 es farà un videomapping especial i molt particular, a partir de les creacions de la gent. L’empresa habilitarà una pàgina web, iluminam.com/nadal, on es podrà descarregar una plantilla a partir de la qual elaborar els dissenys propis. «Poden ser dibuixos, collages, amb plastilina... I després ho hauran d’enviar al correu electrònic» que se’ls indicarà al mateix portal, expliquen els creadors. Serà així que reuniran els dissenys que els hagin arribat, per exhibir-los també damunt els murs del pont de Sant Roc.

També la plaça Bastió serà l’escenari d’una altra activitat, en la qual participaran diferents artistes plàstics fent pintura en viu. «Ells pintaran damunt la tela, i els traços que facin es veuran a la pantalla».

En aquest cas, la iniciativa es farà dos dies, dia 27 i el 2 de gener, entre les 18 i les 21 hores.

Les intervencions de l’empresa IluminaM requereixen una inversió de 12.000 euros.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

lidia pons taltavull
Hace 7 meses

¡¡¡ Es inutil . es tris , simplement sempre criticam , mai pudrem fer res si no mus ajudam a se millors ,en que tinguem....diferentes ideas , diferents pensars , diferents lu que sigui.... pero igual humanidat !!!

Valoración:2menosmas

Enric Tudurí
Hace 7 meses

El comentarista "manumenorca" parece que tiene un trastorno obsesivo. He leído su comentario y he leído la noticia... Y no cuadra nada de lo que él "insinúa"... ¿Será que está enfermo y no lo quiere reconocer?... Que todos los lectores y comentaristas tengan una Feliz y SANTA Navidad... y un mejor 2019.

Valoración:5menosmas

MARTIN
Hace 7 meses

"L’Ajuntament ha invertit 57.000 euros per renovar els llums de pràcticament tot el centre" Gran noticia .... y ahora pregunto ¿No servia la anterior iluminacion? ¿No habia alguna necesiad mas urgente en que gastar este dinero? ¿Es esto ya es propaganda electoral? Ya entiendo, como es el ultimo año de este ayuntamiento, es la despedida.

Valoración:7menosmas

manumenorca
Hace 7 meses

... después de perdonarles pagar impuestos, permitir que inmatriculen inmuebles a su nombre por la patilla, pagarles los sueldos de personal, financiarles la conservación de su patrimonio, pagarles sus profesores de apologética, cotizar para que nuestros impuestos les paguen su televisión y radios reaccionarias, darles donativos que no sabemos dónde van destinados... ahora sólo faltaría que el ayuntamiento les iluminase sus templos durante sus celebraciones confesionales... menos mal que no es así... sólo haremos un poco de imaginería marginal acerca de una familia de palestinos que tienen un bebé y unos tíos con turbantes que pasean en camello por el desierto, todo muy circunstancial

Valoración:-4menosmas

Menorquina
Hace 7 meses

Esperem que aquesta novetat d'enlluarnament també es pogui aplicar a Sant Climent, ja que cada any es llums de Nadal fallen i solament estan 4 dies encesos. Esperem una solucio JA! És un poble on la llum és precaria...

Valoración:3menosmas

indignada
Hace 7 meses

Y para cuando tendrán dinero para poder inverttir en poner en condiciones el alumbrado del polígono y de los parkings que hay en Mao , que es una verdadera vergüenza como esta todo.

Valoración:11menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1