Navidad 2018

Els Llumets encenen l’esperit nadalenc a Maó

|

Valorar:
preload

05-12-2018 | Javier Coll

L’ambient més nadalenc s’ha estès pels carrers de Maó, on aquest dimecres vespre els Llumets han estat els encarregats de fer l’encesa oficial de l’enllumenat festiu. Va ser durant l’acte que va omplir de gent la plaça de la Constitució, amb molts fillets i filletes que van seguir amb atenció l’actuació.

A la ciutat de llevant, Llumets és sinònim d’esperit festiu i alegria, aquell que intenten contagiar tot recordant la història dels grisets, els antics habitants de l’Illa del Rei que un dia, fa molts anys, quan Maó es va quedar sense oli per encendre els fanals dels carrers, van aconseguir il·luminar els carrers per Nadal.

La Xaranga de la Banda de Música de Maó ha encetat l’acte amb unes nadales des de l’escenari on, just després, la Llumeta narradora ha explicat els fets excepcionals d’aquella vegada que els grisets, enlluernats per les restes d’una gran estrella caigudes damunt l’illot del port, i convertits ja en els Llumets, van escampar la llum per cada racó de la ciutat.

El pla de la parròquia era ben ple. El bon temps d’aquests dies ha animat animar a molts a anar fins al centre per veure l’espectacle.

Quatre Llumets han aparegut dalt de tot de l’església de Santa Maria, al campanar, i enmig d’un ambient de conte, per la boira que just en aquells moments ha aparegut damunt Menorca, han baixat amb cordes fins a la plaça, animats des de baix per la gent. Ha estat quan han arribat a l’escenari, i amb la cridòria del públic, quan el gran arbre de Nadal del mig de la plaça i la decoració de la façana de l’Ajuntament s'han encès. Després han continuat pel carrers de la ciutat.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Ciudadano ejemplar
Hace 6 meses

@juan, també es nadal al planeta Namec!!!

Valoración:menosmas

Lógica
Hace 6 meses

@Yo, Oito, Xuroi, la plaza estaba abarrotada, solo faltabais vosotros! Y a Xoroi que vas a faltar de primeras y a politizar hasta encender las luces, llévate un regalito: ¿No será que al ser de derechas te ha pillado a la hora de robar?

Valoración:0menosmas

Llumet
Hace 6 meses

Enguany ha anat millor, els llumets han baixat més ràpid i ha estat més polit. Altres anys s'eternitzaba i els pares ens quedem amb l'esquena que tremola perquè els petits ho puguin veure tot.

Valoración:2menosmas

butifle
Hace 6 meses

de lo tradicional , ni se sabe , ni se le espera , ahora toca bufones que sirven para invierno y verano , del espiritu navideño , villancicos , etc, nada de nada , no vaya a ser que se ofendan las otras religiones , jajaja los musulmanes hacen lo mismo , cuando estuve en marruecos interrumpieron sus oraciones desde los minaretes para que no me ofendiese por ser cristiano , jajajajajaja, aquí no cabe un tonto mas .

Valoración:5menosmas

juan
Hace 6 meses

No se que tienen que ver cuatro personas pintadas de verde con la Navidad.

Valoración:-5menosmas

Xuroi
Hace 6 meses

Aço esta fet per gent d'esquerres que, si es que fan feina, acaben a les 14.00h

Valoración:14menosmas

Pito
Hace 6 meses

Coincido, mala hora hasta las 19:00 es normal trabajar, ya llevare a verlo a mis hijos el año que viene con el cambio de Gobierno.

Valoración:11menosmas

Yo
Hace 6 meses

Mal dia a mala hora, es fiets encara tenian actividats i es pares a las 6 fan feina

Valoración:18menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1