La vespra de l’Epifania és la festa de la fantasia i la il·lusió

TW
4

Tot està preparat per l’arribada aquest dissabte dels Reis Mags a Menorca que ja són de camí des del llunyà Orient, on tenen la seva residència. Totes les poblacions de l’Illa els rebran amb unes cavalcades plenes de color, d’il·lusions i de fantasia, amb les figures estel·lars dels Reis Melcior, Gaspar i Baltasar.

Noticias relacionadas

Els diferents municipis valoren la importància de la festa de l’Epifania pels més petits i tracten d’oferir un espectacle segons les seves possibilitats, sempre tenient en compte la importància de la fantasia. És la festa en què donar és més important que rebre i en la qual els fillets són els grans protagonistes d’unes vivències que mai oblidaran.

Maó

La comitiva reial arribarà aquest dissabte al port de Maó a les 19 hores. Allí els esperen deu carrosses, cinc de les quals han estat renovades enguany i l’any passat.

El recorregut que faran serà: Costa de ses Voltes, plaça Espanya, Portal de Mar, costa de sa Plaça, carrer de ses Moreres, Rovellada de Dalt, plaça Esplanada, carrer de ses Moreres, costa de sa Plaça, plaça Constitució. És un trajecte que es va dissenyar fa tres anys a causa d’unes obres, però ha demostrat ser idoni, segons comentà ahir el regidor de Cultura, Héctor Pons.

El seguici serà de 250 persones i es repartiran 800 quilos de caramels.

Cap a les 20.15 hores, els Reis arribaran a l’Ajuntament, on podran saludar la corporació municipal abans de fer el seu tradicional discurs des del balcó. Finalment, oferiran una recepció a tots els fillets i filletes de Maó a la Sala d’Actes del consistori.

Els monarques màgics faran una visita al Geriàtric municipal on sempre són esperats pels residents. Es tracta d’un acte molt entranyable, segons tots els qui han participat alguna vegada en aquesta visita.

Com l’any passat, la desfilada comptarà amb mesures de contenció i seguretat passiva, que consistiran a bloquejar el pas de vehicles en algunes de les vies que donen accés al centre de la ciutat mitjançant diferents elements pesants.

A més, com ja s’ha fet els darrers anys, s’ha suprimit la presència dels trens turístics, i s’han incorporat noves plataformes homologades.

Ciutadella

Els Reis d’Orient posaran peu a terra Ciutadella a les 19 hores. Les Apimas, coordinades per l’Associació de Desfilada de Reis, han tingut un gran protagonisme en els preparatius de la cavalcada.

La comitiva arrencarà la desfilada a la rotonda del Cavall, per travessar el cor de la ciutat, amb l’esglai infantil. Arribarà després a la casa consistorial, on els reis seran rebuts per la corporació municipal en Ple. Serà l’alcaldessa la persona encarregada de donar la benvinguda al balcó principal, i de formular els desitjos de Ciutadella per l’Any Nou, i en especial per a tots els infants. Tot seguit, a peu, els Reis faran la tradicional visita a les monges de Santa Clara i a la Catedral.

La gran festa de la infància, un any més, ha comptat amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música, el Centre d’Art que n’ha dissenyat els cartells, i la Banda de Música de Ciutadella.

A la pàgina web de l’Ajuntament es poden consultar les repercussions de la cavalcada sobre el trànsit rodat.

Alaior

L’arribada dels tres Reis a Alaior s’espera a les 19 hores d'aquest dissabte. A la cavalcada hi participaran set carrosses, que han incorporat nova il·luminació i a més s’ha renovat la carrossa dels regals que és ara més espectacular, segons el regidor de festes, Rafel Quintana.

La cavalcada, acompanyada per la Banda de Cornetes i Tambors, sortirà des del carrer de Menorca. L’itinerari serà: avinguda de la Verge del Toro, carrer de Sant Joan Baptista, es Banyer, es Forn, sa Plaça, carrer Nou, carrer des Ramal, Miguel de Cervantes, carrer Comerç, avinguda del Pare Huguet, Ruiz i Pablo, Miguel de Cervantes, carrer des Ramal, carrer Nou i sa Plaça. Allí les Majestats aniran a peu pel carrer Menor fins a l’església de Santa Eulàlia.

A continuació, es farà l’Adoració dels Reis a l’església de Santa Eulàlia i, en acabar, visita a l’Ajuntament, des d’on saludaran la població des de la balconada i repartiran globus a la Sala d’Activitats Ciutadanes.

Sant Lluís

La cavalcada es fa el mateix dia 6 i surt a les 6,45 hores del Molí de Dalt. Les cinc carrosses fan un recorregut que acaba a la Sala Albert Camus, on els Reis són rebuts per la batlessa i després es fa el repartiment de regals. Per preparar la vinguda dels tres Mags tots els membres del seguici es citen a les 4.30 hores de la matinada al bar del camp de futbol.

Es Castell

L’encarregat de l’organització de la Cavalcada és el centre Cultural. Els Reis arriben aquest dissabte a les 18 hores de demà al Moll de Calesfonts i fan un recorregut pel poble. Visiten la parròquia del Roser i l’Ajuntament des d’on saluden.

El dia 6, a partir de les 8 hores, els Mags reparteixen els regals casa per casa.

Ferreries

Els Mags i la seva cort reial arriben al poble aquest dissabte a les 19.30 hores acompanyats pel grup Batucada retro. Les Majestats visitaran l’església de Sant Bartomeu i després seràn rebuts a l’Ajuntament. Després passen pels carrers i places de Ferreries i entreguen els regals a domicili.

Es Mercadal

La cavalcada amb les tres carrosses dels Reis i una amb un naixement surt aquest dissabte a les 19 hores del carrer Mestre Garí. Acompanyada per la Banda de Música des Mercadal fa un recorregut pel poble fins a l’església de Sant Martí on fan una ofrena i després visiten el Geriàtric municipal. Finalment des de la Plaça de la Constitució saluden a tot el públic i reparteixen caramels.

Fornells

A les 19 hores els Reis Mags d’Orient arriben a la plaça de s’Algaret amb el bot salvavides. Després van a l’església de Sant Antoni Abat, on fan una ofrena floral.

Es Migjorn Gran

L’Ajuntament ha programat a les 17 hores activitats infantils al poliesportiu per tal que l’espera dels Reis es faci més curta. Ses Majestats arribaran a les 19.30 hores, acompanyays per la Banda de Música des Migjorn Gran. A la Plaça de l’Església llegiran el seu discurs reial.