La Junta de Caixers 2019 de Sant Bartomeu, amb la fabiolera i sense caixer batle. | Sergi Garcia

TW
1

Andrea Bosch Carreras serà aquest 2019 la fabiolera de les festes de Sant Bartomeu de Ferreries, exercint aquest càrrec per primera vegada i després que els darrers anys s’anessin alternant com a tal Sílvia Pons i Joan Mir en no haver-hi més aspirants que es presentessin.

El nom de la fabiolera es va donar a conèixer ahir fosquet a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Ferreries, en el seu tradidional acte de Sant Antoni, a la vegada que també s’anunciaren els caixers que sortiran a les festes d’enguany i els nous pregoners.

Pregoners i Junta
Els pregoners seran els germans Joan i Miquel Carreras Torrent, en reconeixement de la recerca que fa més de dues dècades i mitja fan al voltant de les ciències naturals de Menorca, que entre d’altres els ha duit a descobrir insectes inèdits a l’Illa (com l’escarabat que duu incorporat «ferreriensis» al seu nom) i a crear la Fundació del Museu de Ciències Naturals de Menorca, una bona mostra de la qual col·lecció es pot visitar al museu de Binissuès.

La Junta de Caixers de les festes de Sant Bartomeu d’enguany, que en ser any electoral encara no compta amb la designació del caixer batle, estarà integrada, com a titulars, per José Luis Martí Salord com a sobreposat; Pedro Martí Salord com a casat; Enric Barber Carreras, que duu les rutes eqüestres del lloc des Calafat, com a pagès; i Joan Camps Serra, que no ha sortit mai com a tal a les festes de Ferreries, com a capellà. Una de les curiositats és que els caixers casat i sobreposat són germans, a la vegada que un altre germà, Jaume, és el primer suplent del càrrec de caixer casat.

Durant l’acte, i com també és habitual, es va retre homenatge als cavallers que fa 25 anys que surten a la qualcada de les festes de Sant Bartomeu, que enguany és Francesc Morlà Pons, entregant-li el pin de plata que després durà a les festes juntament amb els altres cavallers que també han entrat en aquest grup dels 25 anys qualcant.

Al principi de l’acte va ser presentat el nombre 37 de la publicació dels Premis Literaris Francesc d’Albranca, amb l’entrega d’exemplars als guanyadors i finalistes, que es donaren a conèixer el passat abril per Sant Jordi. Llorenç Allès va guanyar en la categoria d’adults, Naiara Angulo en la de 5è curs, Pau Coll en 6è, Laura Carreras en 1r ESO, Marta Pons en 2n d’ESO, Marc Vendrell en 3r d’ESO i Cèlia Riudavets en 4t d’ESO.