Mor el dissenyador menorquí José María Fillol, pare del 'prêt à porter'

|

Valorar:
El dissenyador menorquí va crear col·leccions per a diferents marques amb Moda del Sol

El dissenyador menorquí va crear col·leccions per a diferents marques amb Moda del Sol

Dijous passat, 18 de gener, moria a Ciutadella, als 90 anys, el dissenyador José María Fillol Piris, un dels grans referents del sector de la costura a Espanya i impulsor principal, als anys 60, de Moda del Sol, una plataforma pionera del prêt à porter nacional, que va permetre la unió de l’alta costura espanyola i la seva obertura als mercats internacionals.

José María Fillol es va formar a París, on va viure durant 14 anys. Va estudiar Història de l’Art i allà va introduir-se a poc a poc dins del món de la moda, passant a ser membre de la Societé des Modelistes i dissenyant les seves col·leccions per a diferents marques franceses i suïsses.

El mateix dissenyador apuntava en la seva biografia que el 1964, el president de Moda del Sol, Jorge Farreró, «em va oferir el càrrec de director artístic i dissenyador» del col·lectiu que s’acabava de crear. «Vaig acceptar sense dubtar i amb satisfacció, al pensar que podia contribuir aportant al meu propi país una experiència adquirida durant els anys que vaig ser a París».

Fou així que Moda del Sol va començar des del primer moment una labor creativa dins del prêt à porter espanyol, tractant, per tots els mitjans, de promocionar al màxim la bona imatge de la moda del país.

(En aquest enllaç es pot veure el reportatge dedicat als pioners del prêt à porter espanyol i a José Maria Fillol, publicat a RTVE)

[Llegeixi la noticia sencera a l'edició impresa del 22 de gener o bé a Kiosko y Más o My News]

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

nuria valldaura micó
Hace más de 2 año

Completamente de acuerdo con Mia, le informo de que estamos trabajando en el homenaje y tenemos fecha para el mismo, en el Museo del Traje de Madrid, el próximo13 de febrero si llegamos a tiempo de preparar el material que aún no tenemos porque contábamos con que José María pudiera venir personalmente, pero nos ayudará su hijo.

Valoración:menosmas

bugar
Hace más de 2 año

La Cité Universitaire a Paris ( anys 50 ) fou clau en el mon cultural. En aquells anys, en el Colegio Español, com a becari, s’hi troba J.M. Filloll, (1952-1955) junt amb altres companys que tots ells es convertirián en las noves figures globals de l’art del moment, segons la seva especialitat. Aquí no fou prou conegut, com una mostra més del desconeixament cultural. També succeí lo mateix amb l’escriptora i periodista de guerra “Perico la de los Palotes”, que ni les més feministes …..

Valoración:8menosmas

Mia
Hace más de 2 año

Descansa en paz, gracias por hacer que la moda este a pie de calle y no solo para unos pocos,gracias.,Una vergüenza el que no te hayan hecho un homenaje ,te lo mereces, te lo merecías,gracias,gracias por todo,a tí y a toda tu familia.Mi pésame a los familiares.Nadie es profeta en su tierra,qué pena más grande.Un abrazo.

Valoración:21menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1