Àvia Corema decidida i en moviment

L’autor és José ‘Pito’ Bosch i dimecres dia 20 es repartirà de forma gratuïta amb «Es Diari»

|

Valorar:
preload
Un dels detalls és que aquesta Àvia Corema duu un mòbil, a la butxaca, per estar sempre localitzada

Un dels detalls és que aquesta Àvia Corema duu un mòbil, a la butxaca, per estar sempre localitzada

15-02-2019 | J.M.M.

Amb una cara picarona (de múrria), decidida i en moviment, com si els seus set peus es bateguin i vagi directa cap a torrar, amb el setrill i unes graelles a una mà i amb un cistell amb pinxes i bacallà a l’altra.

Així és s’Àvia Corema que ha creat enguany l’artista José «Pito» Bosch perquè, amb la col·laboració d’Argos, sigui repartit de forma gratuïta amb «Es Diari» del proper dimecres 20 de febrer, seguint la tradició del període de restriccions de la Quaresma que comença després dels excessos del Carnaval.

Amb mòbil a la butxaca

Si bé tot d’una l’havia creada fent-se una selfie (autofoto), després José «Pito» Bosch Bosch (Ciutadella, 1947), que l’any passat va ser l’autor també de les carotes de les festes de Sant Joan de Ciutadella, va optar per fer-ne una de bastant tradicional, tot i que també amb un toc de modernitat. Va veure que fent-se una selfie, amb el mòbil a una mà, hi havia l’altra mà que anava molt carregada, decidint que anés en aquest sentit més compensada. Ara bé, el mòbil s’hi va quedar, perquè el duu dins la butxaca, per estar localitzada pel que pugui passar. La cara, amb cabells estirats i amb monyo, li recorda la seva pròpia àvia, que duia els cabells llargs així.

Provenint com ve professionalment del món de les sabates (treballava de patronista de calçat), als set peus de s’Àvia Corema hi ha posat altres set tipus tradicionals de sabates, amb l’avarca davant de tot però també amb una esportiva, una sandàlia o una boteta entre d’altres.

A l’artista, l’encàrrec d’«Es Diari» i Argos per fer aquesta Àvia Corema li ha fet «molta il·lusió», recordant-li temps de fa més d’una trentena d’anys endarrere, quan dibuixava aquest personatge tradicional per a les seves filles.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Enric Tudurí
Hace 4 meses

Recuerdo que el tiempo de Cuaresma sigue siendo un tiempo de revisión personal... y de oración para quienes más lo necesitan. [[[Tendré que rezar MÁS AÚN para el comentarista "manumenorca" porque sigue necesitándolo...]]] Aprovechemos este tiempo para revisar nuestras aptitudes y nuestros comportamientos para con los demás. Esta "representación" del tiempo cuaresmal, solo debe ser un recordatorio de lo que realmente es este tiempo de 40 días...

Valoración:1menosmas

manumenorca
Hace 4 meses

... todo lo que sea resaltar el lado lúdico de la efeméride, la cultura, la diversión para los niños, la costumbre de las manualidades y demás, todo muy bien... lo que hay que ir dejando de lado es lo otro, recordar aquellos viejos dogmas de mortificarse con un ayuno, el recogimiento de sentirse pecador por habérselo pasado bien en Carnaval y demás, todo eso pasó afortunadamente al olvido del común de la población, hay que alegrarse de ello para que no vuelva a repetirse...

Valoración:-4menosmas

Bushmills
Hace 4 meses

No se qui s. Inventat l. Ho de s. Avia Corema. Es diu sa Corema, no es avia de ningu. Es que arribaran a fer. Mos veure l. Ho blanc negre....

Valoración:-7menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1