Creix la presència del milà reial a Menorca

| |

Valorar:
preload
Milà reial

El milà reial es troba inclosa en el Llibre Vermell de les Aus d’Espanya en la categoria «en perill»

23-02-2010 | Félix de Pablo

La recuperació de la presència del milà reial (Milvus milvus) a l’Illa és una realitat que l’any 2018 va quedar, si calia, més reforçada i contrastada. L’any passat el nombre de parelles reproductores a Menorca es va incrementar en un 23 per cent, passant així de les 35 de 2017 a 43. Catorze d’aquestes parelles són acabades d’arribar a l’Illa. Aquest és un fet que es considera positiu per l’equip del Consell que en fa el seguiment, amb col·laboració amb el Servei de Producció d’Espècies del Govern balear i l’IME, com també es veuen com a bones notícies el seu èxit reproductor i el seu èxit reproductor.

Les electrocucions a la xarxa de mitjana tensió i els enverinaments van provocar un descens preocupant de les parelles reproductores a les cinc unitats l’any 1998, quan s’havia arribat a les 135 a finals dels anys 80. Va ser llavors quan es va incrementar el control i es van posar en marxa tasques de recuperació.

El darrer estudi al respecte difós pel Consell indica, pel que fa a la distribució territorial, que s’ha passat d’una enorme polaritat a una concentració d’un 40 per cent de les parelles reproductores al centre. A més, la seva eficiència reproductora és molt elevada. Així, de les 34 parelles que van pondre ous als inicis de l’any, 32 van tirar endavant com a mínim un pollastre. S’estima que van aixecar el vol l’any 2018 un total de 59 joves milans reials, amb una mitjana per parella reproductora per sobre de la mitjana dels darrers anys. Pel que fa a la mortalitat, es van trobar cinc exemplars que havien perdut la vida, pels nou de 2017.

L’estudi, coordinat pel tècnic Félix de Pablo, ofereix un detallat seguiment de cada una de les parelles reproductores de milà reial a Menorca.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Ojo de halcón
Hace 7 meses

Cazador era el mismo milà, que lo viste 18 veces.

Valoración:2menosmas

Bond
Hace 7 meses

No hay equilibrio,no es normal contar 18 milanos juntos por el cami d'en Kane.Hasta ahora estaba prohibido dejar cadáveres de ganado en la finca,su alimento,ahora permitido.

Valoración:1menosmas

Cazador
Hace 7 meses

Se tendría que hacer un estudio cinegético adecuado, porque culpa de estas rapaces, que no tienen depredadores, están "extinguiendo" de nuestros bosques perdices, conejos, etc etc Los datos estos son totalmente falsos, solo en el camino den Kane que va de Mahón a alayor, una vez conté 14 soters o milans. Al igual que se hace con otras especies, por parte de la Administración, se tendría que derogar una ley para regular un número máximo de animales rapaces. Y cuando se incrementará, encontrar una solucion para disminuir dicha población.

Valoración:-23menosmas

Contento
Hace 7 meses

Que no se pongan tantas medallas los políticos y adláteres. Hay más milanos porque tienen más alimento: hay una gran abundancia de conejos en algunas zonas, casi hasta convertirse en plaga, Desde hace poco, además, ya no es obligatorio quemar los cadáveres de ganado, y esto supone otra fuente de alimento para las especies carroñeras. Cada cual con lo suyo.

Valoración:15menosmas

Milà
Hace 7 meses

És una marevella veure aquestes aus a nes nostro cel.

Valoración:32menosmas

Mercadalenc
Hace 7 meses

Quiero más Milás para Menorca y menos Gaviotas..

Valoración:28menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1