Una ‘donassa’ d’Alaior

L’exbibliotecària i mestra Llucia Mascaró Moll rep el premi de Junts per Lô

|

Valorar:
La premiada Llucia Mascaró Moll amb membres de Junts per Lô, organitzadors del reconeixement «Donasses»

La premiada Llucia Mascaró Moll amb membres de Junts per Lô, organitzadors del reconeixement «Donasses»

Javier Coll

L’exbibliotecària i mestra Llucia Mascaró Moll (Alaior, 1958), que fa poc més de dos mesos va complir 60 anys, va rebre aquest dilluns fosquet el premi «Donasses 2019», un reconeixement públic que des de fa uns anys atorga Junts per Lô per donar visibilitat a la trajectòria de dones que fan una feina poc vista, discreta però considerada del tot important dins la comunitat d’un poble.

En el cas de Llucia Mascaró, coneguda per molta gent com na Lucita des Forn, va estar durant 27 anys com a bibliotecària del seu poble i als 40 anys va accedir a la Universitat, acabant de fer Magisteri en la que fou primera promoció a Can Salort d’Alaior.

Fent feina com feia a la Biblioteca, Llucia Mascaró Moll va apuntar-se a la Universitat per iniciativa pròpia, primer per fer-hi l’accés (no tenia el batxillerat) i després per estudiar Magisteri, anant dos vespres a la UNED i compaginant-ho amb la biblioteca. Convalidà els estudis i acabà la carrera ja a Can Salort, treballant primer a La Salle d’Alaior i després, ja amb les oposicions aprovades, a Margalida Florit de Ciutadella, a Sa Graduada de Maó i al Maria Lluïsa Serra.

Durant el lliurament del «Donasses», a la UIB d’Alaior, Pau Salort va fer una semblança de la guardonada i la directora de l’Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach, parlà sobre «Si les dones s’aturen, s’atura el món».

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

Dona de Lo
Hace un año

Propagandassa....... i no donassa. Enhorabona a na Lucita, però trobo una llàstima que s' emprin aquests actes per a una fi partidista.

Valoración:0menosmas

Fuuu
Hace un año

Na Fanny Caules diu una...? Aquesta deu ser de dretes no d’esquerres... no trobau?

Valoración:0menosmas

Xec
Hace un año

Seamos serios, en Alaior nos conocemos todos,y viendo los personajes de la foto, demasiado radicalista Catalanista.

Valoración:0menosmas

Maria
Hace un año

Tots es comentaris m agraden Maria. Pk poses a gent q fa molt q no viu a ki i ningu els coneix Ex. Marc serena victor ferrer alex vidal bea pons merche lipkau... Vaya llista mes radical. No vas per bon cami. Hi ha temps ractifica

Valoración:2menosmas

Ara és l hora!
Hace un año

MARIA SOM D, ESQUERRES I TE VOTARÉ. 1. Haurieu de fer reunions amb la directiva del Cb. Jovent i C.E ALAIOR. 2. REUNIONS amb professorat. 3. Moure més gent. 4. FER un fitxatge estrella, ja que molt de Rita Rita pero sabem tots que anira sa ultima. Coses per figurar no. Volem més gent moderada d, alaior i que visqui a Lo. Sinos ho tindras molt dificil. Persona de uns 55 anys que aspiri confianca. Es dificil fer una llista... Pero.. Se de molta gent que li podrieu demenar. Na Lucien, molt bona persona. Na Kay. Na Fanny Caules... Sebastiá professor. Conec molta gent que aspira molta confianca. Mes que... N eulalia per molt bona que sigui, n anselm na bea na merche...

Valoración:0menosmas

butifle
Hace un año

enhorabuena señora,............. alayorenses???? para cuando también el premio al "homanas"

Valoración:-1menosmas

Mal afecte.
Hace un año

No m'agrada, veig massa sectarisme i radicalisme, no percep una voluntat integradora, en Benejam em brinda més confiança, no sé..

Valoración:-5menosmas

Sanchesss
Hace un año

Donde está el PSOE?, el PSOE donde está??...lalala

Valoración:1menosmas

alguu..
Hace un año

Algu em podria dir de què treballa na Pilar? Na Cristina (sa germana) la conec. Persona molt inteligent.

Valoración:-8menosmas

ideea
Hace un año

Maria guanyaries molts vots amb un himne per Lo, perquè sinos nose que fas de nombre 1. Si no fas res original, en Tolo guanyaria segur.

Valoración:2menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3