La invasió dels plàstics

Una exposició a Ferreries mostra tot el recollit en una campanya de neteja

|

Valorar:
preload
El pintor Maties Quetglas ha cedit aquesta obra a Per la Mar Viva, per l’exposició

El pintor Maties Quetglas ha cedit aquesta obra a Per la Mar Viva, per l’exposició

14-05-2019
El pintor Maties Quetglas ha cedit aquesta obra a Per la Mar Viva, per l’exposicióL'exposició mostra tots els plàstics trobats durant una campanya de neteja

«La mar de plàstics» és una exposició que es mostra al Club de Jubilats de Ferrreries per a conscienciar del problema de la proliferació d’aquests materials i el seu impacte sobre el medi costaner i marí.

Es tracta d’una iniciativa de l’associació Per la Mar Viva en la qual es mostra al públic tot el material que es va recollir el mes d’agost durant una campanya de neteja de litoral amb els Escoltes de Sant Vicenç dels Horts a la tramuntana de Ciutadella i Ferreries. A més s’exhibirà un quadre de Matias Quetglas, cedit per l’ocasió.

Itineraris

A la sala d’exposicions s’ha marcat un itinerari per tal d’anar passant per diferents sales o expositors on de manera molt didàctica e impactant s’hi trobaran col·locades totes les restes trobades en el litoral durant la campanya.

La mostra té un fil conductor, segons explica Carlos Salord, de Per la Mar Viva. Un cartell defora resumeix el contingut i convidarà entrar al públic. Comença amb un panell presentant l’associació, llavors la història del plàstic, a continuació categories de plàstics, una explicació d’on provenen, quina transformació pateixen, fins que arriba a micro i nano plàstic. Hi ha uns panells explicant aquestes qüestions, i unes urnes de metacrilat amb micicroplàstics a dins.

També s’ha muntat un taulell amb 4 microscopis on es podran mirar els microplàstics. Uns panells explicant totes les repercussions que té el plàstic en els nostres mars i oceans. A una sala es projectarà un audiovisual i s’ha instal·lat un panell de propostes i un de reflexió on apareix l’obra de Maties Quetglas, a qui li van demanar la seva participació en aquesta exposició que es podrà veure fins al 26 de maig.

Salord diu que ‘La mar de plàstics’ explica detalladament la greu problemàtica de la contaminació que provoquen els plàstics i creu que no deixarà ningú indiferent.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Ciutadella
Hace 7 meses

Joana, no pas cap pena per venir a Ferreries. No ho dic per jo, si no per tota sa gent que no ho veurà si no se li duu a ses portes de ca seua!

Valoración:menosmas

Joana
Hace 7 meses

Es de Ciutadella podeu venir a Ferreries, que no us passarà res per sortir de ca vostra.

Valoración:menosmas

Ciutadella
Hace 7 meses

Es durà a altres pobles?

Valoración:1menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1