Festa lasal·liana a Menorca

La Salle Maó a la plaça Conquesta i La Salle Alaior a l’escola celebren el tricentenari de la mort del seu fundador

|

Valorar:
preload
Foto conjunta amb què acabà la jornada festiva al pati de La Salle Alaior

Foto conjunta amb què acabà la jornada festiva al pati de La Salle Alaior

La Salle Alaior
Foto conjunta amb què acabà la jornada festiva al pati de La Salle AlaiorL’elecció de la plaça Conquesta per a la celebració de La Salle Maó vingué donada pel fet que fou a un edifici d’allà on, l’any

Com a tots els seus centres germans d’Espanya i Portugal, que en són uns 120, els col·legis La Salle Maó i La Salle Alaior celebraren aquest dimarts 14 de maig el tricentenari de la mort del seu fundador, Sant Joan Baptista de La Salle, qui, a finals del segle XVII, es va associar amb uns mestres per mantenir escoles dedicades als fillets pobres i van fer néixer l’Institut dels Germans de les Escoles Cristianes (La Salle).

La mort del fundador realment fou el 7 d’abril de 1719, però per tal que la commemoració coincidís en un mateix dia arreu de les escoles lasal·lianes es va triar el 14 de maig per a aquests actes especials dels 300 anys. La festa s’ha fet sota el lema conjunt «Una vida, un cor, un compromís», amb la lectura d’un manifest amb el mateix text i amb el cant de la cançó del tricentenari: «One life, one heart, one commitment», referent al lema de l’esdeveniment.

Celebració a Menorca

Aquesta celebració a Menorca de la família lasal·liana, amb actes públics on a més dels seus respectius alumnes i professors hi han pres part també gent interessada, familiars i antics alumnes i docents, se va centrar a Maó, amb l’epicentre a la plaça Conquesta, i a Alaior, fent-se a la mateixa escola.

A Maó, tota la Comunitat se va trobar a les 10.30 h a l’església de Santa Maria per a la celebració eucarística, amb els alumnes engalanats amb un xibit blau de La Salle i un mocador blanc amb el logotip del tricentenari.

Acabada la missa, el so de les campanes els acompanyà a la plaça Conquesta, on tingueren lloc els jocs, els balls i les cançons. El lloc triat, la plaça Conquesta, venia donat perquè a un edifici d’allà fou, en 1906, on La Salle donà les seves primeres classes a Maó.

A Alaior, també al matí, els actes començaren amb la lectura del manifest comú i amb l’eucaristia en honor al fundador a la porxada de l’escola, amb l’acompanyament del rector de Santa Eulàlia, Bosco Martí.

Després, amb els majors encarregant-se de servir el berenar als petits, van gaudir d’una xocolatada conjunta preparada per Isabel Garriga. I també, encara posteriorment, s’iniciaren els jocs populars i els esports, acabant-se la jornada amb una fotografia de tots junts al pati.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Anda
Hace un año

A los ex alumnos ni se nos avisa ni invita.Decepcionante.

Valoración:1menosmas

miquel f. vidal
Hace un año

El primer Colegio La Salle en Baleares fue en Alayor gracias a las gestiones de doña Mariana de Febrer, viuda de Villalonga. Después llegaron a Mahón y a Palma Y en Pont d'Inca tuvieron una de sus dos escuelas o seminarios de formación para los "Hermanos". En algunos diócesis , los ordinarios (= Obispos) del lugar no los querían, por oponerse a que, no siendo sacerdotes , mantuvieran celibato. En todos los centros con Escuelas Cristianas, sus alumnos, en su inmensa mayoría, hablan bien de su estilo de enseñanza, y del espíritu de convivencia en modo alguno clasista, como si ocurre con otras instituciones.

Valoración:17menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1