Lliurament del darrer premi del dia, al campió de raça, Brindis GSM, de Son Martorellet. | Josep Bagur Gomila

TW
1

Brindis GSM i Dulcinea GSM II de la ramaderia de Son Martorellet s’han proclamat campions absoluts en el XXIX Concurs Morfològic de Cavalls de Raça Menorquina que s’ha celebrat aquest cap de setmana al Recinte Firal des Mercadal. Una convocatòria en la qual ha crescut la participació, fins als 98 exemplars, repartits en les diferents categories.

El lliurament dels premis especials va tenir lloc ahir migdia, amb la presència d’autoritats i davant d’un nombrós públic, que va ser testimoni del gran resultat obtingut per Son Martorellet. I és que, a part dels dos primers premis de campió de raça, es va endur el de subcampió amb en Diamant Negre GSM. En femelles, la subcampiona de raça va ser Europa, d’Al Parico.

El jurat va destacar del campió de raça que presenta «millor gropa, millor capa i és més estilitzat que la resta» d’exemplars, i de la campiona, na Dulcinea, que «presenta el millor terç anterior i el millor conjunt de cap i coll».

En poltres, Al Parico i Son Olivar es van repartir els premis a millor mascle (Karma) i millor pollina (Kenia) i les millors ramaderies van ser Al Parico i, com a millor criadora, Son Martorellet.

Lea la noticia completa en la edición impresa del 20 de mayo en Kiosko y Más