Sant Joan 2019

Un mosaic per a les 8 carotes d’enguany

La fusta on les pinta Salvador López permet que es puguin rompre amb més facilitat

|

Valorar:
preload
Rompre ses carotes forma part dels Jocs i ses Corregudes des Pla, el Dia de Sant Joan

Rompre ses carotes forma part dels Jocs i ses Corregudes des Pla, el Dia de Sant Joan

26-05-2019

Els Jocs i ses Corregudes des Pla d’enguany aportaran una novetat significativa per a les festes de Sant Joan de Ciutadella. Concretament, el material amb què s’han elaborat les vuit carotes, de les que sis són rompudes per dos cavallers al galop, bé utilitzant una lladriola o bé a cops de puny.

El caixer senyor del bienni, Julio de Olives, ha explicat a MENORCA «Es Diari» que és una innovació amb l’objectiu de facilitar que aquestes sis carotes es puguin rompre amb més facilitat. Les altres dues són per al caixer senyor i per a l’Ajuntament, per a ser exposada al futur Museu de les Festes de Sant Joan.

El material que s’ha emprat per a les carotes d’enguany ha dificultat la seva producció, però permetrà que siguin trencades més fàcilment i evitarà trossos molt grossos o mitges carotes. En realitat, la fusta sobre la que s’han pintat les carotes és un mosaic que, en ser colpejat pels caixers o cavallers que participen en aquest joc, es desfarà amb molts fragments que després seran recollits pels joves que esperen amb gran expectació poder aconseguir un preuat tros de carota.

Salvador López, l’autor

L’autor de les carotes d’enguany és Salvador López, que va acceptar l’encàrrec del caixer senyor. Naturalment, els dibuixos constitueixen un secret molt ben guardat que no es desvetllarà al públic fins el 15 de juny, vetlla des Diumenge des Be. A partir d’aquell moment, i durant una setmana, les vuit carotes estaran exposades a l’entrada de Can Sintas.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

MENORQUIN1
Hace 7 meses

Que alguien explique al vulgo, el significado de las carotas.- La mejor fiesta la de ¿San Juan?.- Según lo que cada cual entienda por fiesta, para mi amontonarse como borregos, ir en camiseta sucia rota, ir a emborracharse juntos cual borregos, es la degradación pura de una fiesta.- De la fiesta de San Juan, solo se salvan los caballos y los jinetes, lode más, puro aborregamiento

Valoración:-6menosmas

Ciutadallenc
Hace 7 meses

Maonés, ya se complica bastante la cosa con la gente que hay como para que venga mas. Hay momentos en los que debido a la cantidad de gente no se puede disfrutar de la fiesta. Si viene mas gente lo único que vamos a conseguir son mas accidentes y mas problemas.

Valoración:3menosmas

raul
Hace 7 meses

ara va de bo ciutadellla¡¡¡¡¡¡¡ ja començam a fer arenga

Valoración:0menosmas

tu ell
Hace 7 meses

tu sooo, un caixer senyor que té iniciativa ....ja havia perdut s'esperança !! pero quina idea mes flaca, llàstima !

Valoración:-2menosmas

Maonés
Hace 7 meses

Sant Joan es sin duda la mejor fiesta de España pero se promociona poco solamente en Mallorca y algo en Cataluña,seria muy bueno para el comercio que viniera mucha gente mas que no seria problema pues desde Ferreries hasta Es Castell sobran hoteles bares y comercios de todo tipo,hay que ser solidarios y cuanto mas gente venga mejor para todos no olvidemos que el verano es corto.

Valoración:-38menosmas

Joan
Hace 7 meses

Deu quines idees!!! Encara encara s'allargarar mes si es fan molts de troços hora de replegar-los.

Valoración:16menosmas

paprika wurst
Hace 7 meses

Nous protocols per ses festes de Ciutadella. Tindriem que innovar un poc encara més es protocols amb un sentit de generositat ia que sa creu hospitalaria tinguès un singnificat de poble solidari. Tot es poble de Ciutadella, junta de Caixers, hotels, empreses navilieres, aerolínies, renta cars, Tour operators, institucions Restaurants, Bars, distribuïdors de genero de, botigues de sovenirs, i súpers, tots tindriem que col·laborar per un objectiu comú i concret d'arreplegar amb un objectiu comú i concret i ser solidaris amb projectes de solidaritat. Ses festes corren es risc de un desencaix dins sa societat i no pot esser que unes festes critianes es facin tant de negoci.

donaríem entre tots un encaix internacional a ses festes que es mereixen. Es ratllaria encare mès de Sant Joan i de Menorca. Molta gent que no pot avui participar de ses festes podira participar. I dia nou de Juliol farem Balanç.

Valoración:-14menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1