El ‘Mateu Orfila’ va acollir aquest dimecres l’acte de lliurament de diplomes i obsequis per als alumnes que han participat activament en el projecte | Javier Coll

TW
0

Una delegació de 279 alumnes de cinquè i sisè de Primària i primer i segon de Secundària dels col·legis La Salle de Maó, La Salle d’Alaior, el CEIP Mare de Déu del Toro de Ciutadella i l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella assistiren aquest dimecres a l’Hospital Mateu Orfila a l’acte de lliurament de diplomes i obsequis per la seva participació activa al projecte «Pintam l’Hospital». El resultat d’aquesta iniciativa omplirà de color les habitacions de Pediatria de l’hospital i les sales d’espera i consulta de Pediatria de diferents centres de salut de l’Illa.

El projecte «Pintam l’Hospital» va arrencar a finals del passat curs escolar, oferint a tots els centres de Menorca la possibilitat de participar en el projecte. Els quatre centres presentats a la convocatòria van fer diferents propostes d’esbossos dels murals que volien fer a partir d’uns criteris generals de temàtica i gamma cromàtica que s’havien establert des de l’àrea de Salut de Menorca, amb l’assessorament de professionals del món de les arts plàstiques. El desembre es reuní el jurat per decidir els projectes guanyadors d’entre totes les propostes presentades i, des de llavors, les escoles han anat fent els murals amb els materials aportats per l’àrea de Salut.

Murals i dibuixos

El resultat final del projecte ha estat que sis grups de cinquè, sisè i primer de La Salle de Maó han fet un mural doble de temàtica de la selva, que anirà al CS Dalt Sant Joan, i vint dibuixos en format DIN A3 d’animals inventats, que s’han reproduït en vinil i que decoren les habitacions i passadís de Pediatria de l’hospital.

També, un grup de primer ESO de La Salle d’Alaior ha fet un mural doble de temàtica del bosc, que es penjarà al CS es Banyer. Mentre que dos grups de sisè del CEIP Mare de Déu del Toro han fet dos murals inspirats en el tema de la mar, que decoraran les sales d’espera de Pediatria del CS Canal Salat de Ciutadella. A la vegada, dos grups d’Educació Plàstica i Audiovisual de l’IES Maria Àngels Cardona han fet dos murals inspirats en el tema de l’espai, que decoraran les consultes de Pediatria del CS Canal Salat.

Els alumnes i professors acompanyants també van poder visitar l’exposició muntada a l’entrada de l’hospital amb les obres fetes per les diferents escoles i amb tots els esbossos i els molts dibuixos que es van fer per a la primera selecció de propostes.