Compromís ciutadà per a la neteja del litoral

|

Valorar:
preload
Cordes de grans dimensions, capses de plàstic, bòtils, trossos de caiac i plàstics, molts de plàstics, són els que van retirar e

Cordes de grans dimensions, capses de plàstic, bòtils, trossos de caiac i plàstics, molts de plàstics, són els que van retirar els scouts de Menorca durant les jornades «Clean up the Med 2019»

26-05-2019 | Bisbat de Menorca

Uns 600 quilos són els que han retirat de la costa menorquina els escoltes que han participat en les jornades «Clean up the Med 2019», recollint tota mena de residus, però especialment plàstics, uns grans contaminants que són presents tant a terra com a la mar.

L’agrupament Tramuntana va actuar a les platges des Sivinar i de Mongofre, d’on van treure fins a un tros de caiac, un gran nombre de bòtils i també restes de llenya, especialment canyes. I amb el sedàs van triar una bona quantitat de microplàstics de l’arena.

Els membres de l’agrupament de Santa Eulàlia, per la seva banda, van anar fins a Cala Caldes. Tot i que la primera impressió era que estava neta, a poc a poc van anar destapant plàstics, taps, pals neteja orelles, cordes i bòtils de vidre, a més de molts microplàstics.

En darrer lloc, el «Clean up the Med» va dur als escoltes de Sant Bartomeu a Cala Mica, on van estar unes hores retirant residus, també en la zona d’acampada, i van acabar compartint un dinar, junts a la platja.

Altres agrupaments de l’Illa tenien previst intervenir en altres zones, concretament al Pilar i al Pla de Mar els membres de l’agrupament de Sant Antoni Maria Claret, i a la Vall i la platja des Bot els de Federico Pareja. Finalment, però, les accions no es van poder dur a terme perquè les previsions del temps no eren favorables en aquells punts.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Jaime
Hace 8 meses

A los políticos se les debería caer la cara de verguenza (si les queda alguna), al ver como se moviliza la sociedad civil, que de forma altruista, limpia las playas. Y ellos, que son nuestra sangría, no mueven un solo dedo. Deberían predicar con el ejemplo.

Valoración:3menosmas

Oscar
Hace 8 meses

Molt bona feina, però que no deixin que només ho fagin criatures, els del centre penitenciari també ho podrien fer

Valoración:15menosmas

Enhorabona
Hace 8 meses

Donau un molt bon exemple, enhorabona a tots aquests joves. Avam si entre tots arribam a tenir conciencia des gran problema que tenim amb sa contaminació.

Valoración:19menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1