Sant Joan 2019

De Olives vol una qualcada àgil i amb seny

|

Valorar:
La reunió de caixers i cavallers va tenir lloc aquest diumenge migdia, al casat de Can Sintes

La reunió de caixers i cavallers va tenir lloc aquest diumenge migdia, al casat de Can Sintes

Josep Bagur Gomila

El caixer senyor del bienni, Julio de Olives, demana a caixers i cavallers que, com és habitual, un any més exhibeixin «seny i responsabilitat» durant les festes que s’aproximen. Es refereix a la necessitat d’estar atents, perquè «hi haurà molta gent amb fillets i tots hem de gaudir d’aquests dies». Però no només açò, per als dies previs, el màxim responsable de la qualcada demana mesura per a les concentracions de cavalls que es fan la setmana prèvia al Pla de Sant Joan.

Aquestes qüestions les comentà aquest diumenge De Olives, durant la reunió que es fa cada any abans de les festes, i que tingué lloc al migdia al casat de Can Sintes. Allà es trobaren els caixers i cavallers, a qui De Olives demanà que, «com l’any passat, sigui un qualcada dinàmica i que no es rompi». Així s’evitaran retards i es podran fer tots els actes amb normalitat. I és que «enguany que és el darrer any del bienni, voldria poder fer les tres voltes de caragol as Pla, i també a Ses Voltes i a Santa Clara». Perquè, recordà, «l’any passat només en vam poder fer dues» a la colàrsega del port.

El representant de l’estament noble recordà als genets alguns aspectes dels protocols i demanà responsabilitat davant la gran quantitat de gent que es preveu, encara que no sap si «el fet que dia 24 sigui dilluns, influirà que el dissabte de Sant Joan hi hagi menys gent».

Per altra banda, «una cosa que cada any està agafant més força són les concentracions de cavalls que es fan as Pla la setmana abans de les festes», advertí De Olives. «Jo no puc dir als cavallers que no hi vagin, però els he demanat que s’organitzin i que no es reuneixin molts cavalls junts, perquè és una trobada per compte seva, sense vigilància de l’Ajuntament i no hi ha ambulàncies per si passés res, els deman prudència», afegí.

Sigui com sigui, en relació als dies grans de festa, Julio de Olives espera que «tot vagi bé i que no passi res com el que va passar l’any passat que va fugir un cavall al Camí de Sant Joan de Missa». Incidents com aquest, imprevisibles, que espera que no es produeixin per tal que tothom, petits i grans, gaudeixin al màxim de les festes de Ciutadella.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Guida
Hace más de 2 año

Ciutadellenca69: no tindriem per qué arribar a 500 ni a 400, per aixó es va inventar fa segles una cosa que es diu SORTEIG. Es tant senzill com aixó.

Valoración:-3menosmas

Ciutadellenca69
Hace más de 2 año

Jo crec amb sa igualtat de sexes pero en aquet cas NO, ( i axo que tenc una fia de 14 anys que seria sa seua il-lusio, poder sortir). Si are hi ha 201 cavallers apuntats, poguesin sortir dones i filles des pagesos, arrivariam a 500.

Valoración:2menosmas

Julia
Hace más de 2 año

Seguimos esperando una urgente actualización de los muy anticuados y casposos protocolos de unas fiestas absolutamente machistas, hechas a su medida exclusivamente por y para los hombres. Esto es algo que a estas alturas del siglo XXI no hay por dónde cogerlo. Parece increíble que con tanta reclamación de igualdad que vemos hoy en día a todos los niveles y en todos los aspectos de la vida actual, aquí no se haya superado todavía esta insoportable discriminación por SEXO. Y lo que más me asombra es el silencio cómplice de los partidos y demás organizaciones sociales y sobretodo las supuestas feministas, que luego son las que más gritan y más escándalo arman con los temas de la desigualdad de las mujeres. CLAMA AL CIELO ESTA ABSURDA SITUACIÓN.

Valoración:-10menosmas

urav....hombre no
Hace más de 2 año

baixar a les 12 de sant joan de missa...? hombre, no....! Darrer toc a les 9 des mati....? hombre no....! àgil i amb seny, ho ha dit prou bé ! tot té es seu moment, es perque i es seu horari coherent.

Valoración:2menosmas

Tonia
Hace más de 2 año

Jo li demanaria el noble caixer que li digui a n'en Juanlu que també respecti els horaris.. no comença un dia des Be a les 8:55h ni un primer toc de dia 23 a les 13:55h no ho havia vist mai.. quin descontrol.. I el Caixer Senyor l'entrada en el Born.. no comenci 15 minuts abans... vaya control d'horari... Miri de fer-ho un poc millor...

Valoración:10menosmas

urav
Hace más de 2 año

Jo lo que estic fart es amb es cada any es tema de ets horaris. Que mes dona si duis retrass?? Per dos dies amb s'any que tanta friseraa?? Es igual si baxau a les 12 de sant joan de missa si es dareer toc acaba a les 9 des matii.. Daa igual son dos dies dixeuvos de friseres

Valoración:11menosmas

Ciutadellenca69
Hace más de 2 año

Jo també demanaria a nes CAIXER SENYOR, que ell aquest any, miri de respetar s'horari, per que axo de ordenar es primer toc tant de es dia des be com pes dies de SANT JOAN minuts antes de lo que toca i entrar es Born casi 15 minuts antes, encare que ell seguent es qui es ho pugui i vulgui fe, abm axo també tenim unes constuns.

Valoración:15menosmas

I jo tambe
Hace más de 2 año

De olives vol una qualcada àgil i amb seny. I jo també... Crec q no feia falta dir-ho.

Valoración:9menosmas

Unidas todavia no podemos
Hace más de 2 año

Y las mujeres pa cuando??

Valoración:-25menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1