Sant Joan 2019

Diumenge des Be: els escenaris de la festa

S'Homo des Be d'enguany, Santi Cortès, farà 110 visites enguany

|

Valorar:

Aquest diumenge, Dia des Be, serà un dia intens per a la Comitiva des Be. Es preveu que s’homo des Be, Santi Cortès, i el seu ajudant, Damià Moll, arribin a cal caixer casat d’aquest bienni, Martí Faner, al carrer Sant Antoni Maria Claret nombre 83, devers les 22 hores aproximadament, on hi tindrà lloc la tradicional Beguda i la primera penjada de la bandera, a mans de la seva dona, Lina Bagur. Abans, però, la Comitiva haurà de realitzar un total de 110 visites (set més que el passat 2018), amb tres sentits tocs de dol i un gruix de 58 posades dels pagesos, a més del caixer fadrí, Joan Bosch, i els dos caixers pagesos, Pedro Moll de migjorn i Pedro Marquès de tramuntana.

Ja fa més de quaranta anys que les visites de l’anyell de les festes estan restringides bàsicament al casc antic de Ciutadella, que és on es concentren la majoria de posades de pagesos, caixers, antics caixers senyors, institucions públiques, associacions i compromisos. Només se surt de la Contramurada i Sa Muradeta en casos de caixers, com el casat o pagès de tramuntana, i alguna visita puntual.

Pel que fa als tocs de dol d’enguany, amb tres de prevists, el primer serà a ca n’Squella i es produirà de bon matí, quasi després de la visita tradicional de cal bisbe, una de les primeres de la Comitiva des Be; toc de dol per la mort, el desembre passat, de Consuelo Duque de Estrada Martorell. Quant al toc de dol de ca n’Olivar, es durà a terme poc abans d’anar al «Foc i Fum» de Calós. Finalment, el de l’amo en Diego de s’Aranjassa, al carrer Alfons XIII, serà la segona de darrera visita abans d’anar a cal caixer casat. El repte, esser damunt les 22 hores a cal caixer casat.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

josep
Hace un año

rite, et dire que jo paso d´aquet tipus de festas, las trobu pasadas de rosca, e impropias del sigle XXI.

Valoración:-1menosmas

jo mateix
Hace un año

Lo veis ¡¡¡¡¡ Cansonos es poco tres dias con la misma noticia ¡¡¡

CANSINOS ¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Valoración:-1menosmas

Enric Tudurí
Hace un año

Hay comentarios de gente que no respeta las fiestas ni las tradiciones que A ELLOS no les gustan, o no las entienden y por este motivo tienen que criticarlo todo. También podeis leer los comentarios de las otras noticias sobre el "Diumenge des Be" que hay en esta página... Parece que todos pueden opinar y lo hacen sin conocer nada... Dan pena. A mi también hay fiestas que o no me gustan o no las entiendo, pero no por ello las menosprecio o la critico. Vive y deja vivir... Bones Festes de Sant Joan a tots els qui estimen la festa.

Valoración:4menosmas

jo mateix
Hace un año

Menorquina , cuanta razon tienes cuando te dirijes a MAHONES Que deje vuestras fiestas y se preocupe de las de Gracia ¡¡¡¡ Pero es muy cansino ver cada dia cuatro o cinco noticias de Sant Joan , es cansino muyyyyyy cansiiiiiiino , dejar al resto de la isla en paz y cada pueblo de la isla se ocupara o se esta ocupando de las de su pueblo , Pero Sant Juan cansa yaaaaaaaa

Valoración:-4menosmas

cabildo
Hace un año

ARA SOBRA GENT, PERO FA 20 anys, no deien igual, feiem propaganda i mos les donaven de xulos cuan deien que veia gent de per tot,,, i ara els propis ciutadellns i gent de altres pobles, casi mos han invadit entre mallorquins i catalans. i els pamllorquins casi es creuen que la festa es seva,,,qui a vist i qui veu sant joan.. una pena, perque sa veritart es que sant joan era una latre cosa diferent al reste... era dic, no es

Valoración:3menosmas

Joan (DeCiutadella)
Hace un año

¿Coneixem el sentit de cada un dels actes de les festes? ¿Sabem perquè es fa cada cosa i com es fa? A tots, bones festes.

Valoración:21menosmas

Rite
Hace un año

Josep monu meuuu sii i despres hacienda li desgrava guapoo. Ves a san fermin

Valoración:12menosmas

Menorquina
Hace un año

Mahonés, deja nuestras fiestas tranquilas y ocupate de las de Mahón, que aquí en Ciutadella sobra muchiiiiiisima gente Ok???????? Gracias

Valoración:4menosmas

Ciutadellenc
Hace un año

Maones,pienso igual ,aunque creo que siendo la capital de menorca,seria mas interesante hacerlo con las fiesta de GRACIA,tendrian mucho mas valor y todos contentos. Saludos y BONES FESTES!!!

Valoración:4menosmas

josep
Hace un año

li sortiran uns bons calls, tindra que anar despres a un podoloc, se suposa que li paran els gastos no?

Valoración:-27menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2