Sant Joan 2019

Les carotes de tota la vida

Can Sintas ja exhibeix les vuit obres signades per Salvador López, qui les defineix com a peces de tall clàssic

| |

Valorar:
Caixer veterà. El membre més experimentat de la col·lecció

Caixer veterà. El membre més experimentat de la col·lecció

Gemma Andreu
Caixer veterà. El membre més experimentat de la col·leccióCaixer a la beguda. Una de les estampes més clàssiques de la festaPapers invertits. Possiblement, la peça amb més missatge de la sèrieEl guardià de la naveta. Un troglodita per evitar l’acció dels bàrbarsCaçador de carotes. El trofeu més preuat del 24 de juny
El firaire. Homenatge a un dels visitants fixos a la festa cada anyCamí de Cavalls. L’esportista també es cola a la col·leccióEl moro. Com no podia ser d’una altra manera, aquest any també té protagonisme

Salvador López ja pintava carotes molt abans que rebés l’encàrrec del caixer senyor Julio de Olives, i ho seguirà fent en el futur. «Però ja no serà el mateix», confessava aquest divendres l’artista a Can Sintas, on ja pengen les vuit obres concebudes per Sant Joan 2019. «He gaudit molt del procés de creació, m’ho he passat molt bé, i francament és una cosa que ja trobo a faltar», afegeix López.

El públic ja va poder començar a gaudir aquest divendres d’unes obres que estaven acabades des de fa aproximadament tres mesos i que el seu autor ja tenia ganes d’ensenyar. Peces que ell mateix defineix com «d’estil clàssic, les carotes de sempre, de tota la vida». Vuit peces que el caixer senyor ha triat entre una sèrie de deu. «Estic molt satisfet del resultat», manifestava De Olives pocs minuts abans que s’obrissin les portes de Can Sintas: «Crec que l’artista ha utilitzat un estil molt viu, amb la presència de temes d’actualitat i elements significatius de les festes».

Preguntat sobre si ja té una idea de quines dues obres es lliuraran de baixar as Pla el dia 24 per romandre vives com a patrimoni de les festes, el caixer senyor reconeix que «és un debat que encara continua obert a la família ... Serà difícil». En aquest sentit, l’artista confessava no tenir una favorita.

Lliure interpretació

Es tracta d’una col·lecció d’obres en què no falta l’humor i la ironia, i, per descomptat, un missatge que López prefereix no revelar: «Prefereixo deixar aquesta part a la lliure interpretació de l’espectador». Un conjunt artístic de temàtica variada en la qual més enllà del contingut l’autor fa també d’alguna manera un homenatge a la seva mare, «la persona que em va inculcar la pintura».

Una activitat a la qual seguirà donant curs al seu taller perquè segueixi creixent aquesta ja àmplia col·lecció de carotes que alberga la seva cotxeria.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Enric Tudurí
Hace un año

Si a qualcú no li agraden les festes de Ciutadella, que no les véngui a veure, no hi està obligat. Aquestes festes estan ambientades i organitzades com era costum al principi. Voler canviar coses per "adaptar-se" al moment actual, és voler fer UN SANT JOAN DIFERENT. Sant Joan és com és, no COM 'AGRADARIA QUE FOS...

Valoración:7menosmas

Paprika Blood
Hace un año

Las fiestas se están conviriendo en un festival organizado en parte por una Lobby de de Nobles que cada año están haciendo promoción urbanística de sus palacios y de la gente con poder econónomico que pueden hacer replecs privados. Si no estás integrado en este sistema lobistico-nobiliar que la progresia lleva abrazando hace años lo tienes un poco crudo en sn Sant Joan. Son fiestas populares pero con sabor rancio. Son fiestas que se olvidan de una parte del pueblo. Las fiestas están mal organizadas, Sant Joan necesita un marco festivo mayor. Se organizan igual que hace 50 años pero Ciutadella de Menorca ya no es la misma.

Valoración:-6menosmas

Ciutadellenc 2
Hace un año

Jo també som Ciutadellenc i no entenc que com a argument valgui "tota la vida ha estat així". Tota la vida de qui? I això és un argument per defensar una posició? Qui diu "tota la vida ha estat així" és que no té cap argument vàlid.

Valoración:7menosmas

Pep
Hace un año

Me encantan un deu per el pintor, enhorabona de tot cor

Valoración:20menosmas

Ciutadellenc
Hace un año

Arribau a ser cansats amb es tema de ses dones,ni ha mes dun que es vespres no pot dormir,dumes falte que demaneu trobarles dins sa sopa. Deixaumos tranquils amb es nostru sant joan,CANSAAAAATS!!!!!!

Valoración:-5menosmas

cabot
Hace un año

Ni una mujer representada en las "carotes". El artista podría haberlas pintado preparando los "crespells" o planchando el traje de "caixer". O llevando los niños a la feria, o contemplando arrobada como se pelean los mastuerzos por un trozo de "carota". No hay peor ciego que el que no quiere ver.

Valoración:-11menosmas

MENORQUIN1
Hace un año

Que comenten el origen de las carotas y, que no eliminen este comentario

Valoración:4menosmas

Maonès
Hace un año

Exactament, de tota la vida. Ni una sola dona. Igual que a la junta de caixers. Quant de temps pensen seguir a Ciutadella "com tota la vida"? Quines festes més absurdes!

Valoración:-26menosmas

Feina materna tirada per s'abulló
Hace un año

¡Encertadíssim homenatge a sa mare,sí senyor,la veim homenatjada per a tot en la seva pintura!enhorabona per tan sentit i explícit reconeixament!

Valoración:-17menosmas

Anau a menjar as bar per St Joan idò!
Hace un año

Són fantàstiques!!!TOTALMENT representatives del què ÉS St Joan:una excel.lent EXALTACIÓ DES PATRIARCAT MATXIRULÍSSIM¡ni una cuinera siquiera per llimosna tanmateix vergonya feria aquest solitari rol!paraula de ciutadellenca de arrel

Valoración:-23menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2