Sant Joan 2019

Es Be anuncia l'arribada de Sant Joan

|

Valorar:
Diumenge des Be

Diumenge des Be

Josep Bagur
Diumenge des BeDiumenge des Be

Ciutadella ja viu de ple el primer dia gran de les seves festes, amb la celebración del Diumenge des Be, després d'una llarga nit en la que molts han vetllat l'anyell al carrer Anselm Pujol.

Amb puntualitat, el ritual ha començat a les 9, quan el fabioler, Juanlu Gelabert, ha demanat permís al Caixer Senyor, Julio de Olives, per a iniciar les visites. Ha estat el moment en que el fabioler ha entonat per primera vegada el toc de fabiol, fent esclatar a la multitud que ho esperava des de l'estret carrer de Sant Jeroni i els seus voltants.

Llavors el protagonisme se l'ha endut en Santi Cortès, el jove que enguany és l'homo des Be, que carrega a les espatlles un anyell d'uns 30 quilos.

L'Ajuntament de Ciutadella i Cal Bisbe són les primeres aturades de la comitiva. Enguany farà 109 visites, 3 d'elles tocs de dol.

El recorregut es fa amb molta puntualitat. A les 12.30 la comitiva ha visitat la seu del Consell a la plaça de la Catedral, i més tard el teatre de Calós, mentre es feia la representació de «Foc i fum». Cap a les 14 la visita ha estat al geriàtic municipal a la plaça de Sant Antoni.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Paparra i reee
Hace un año

Es dia des bè i st Joan son comparables a nes circs amb animals, patiment dels animals en favor al disfrut de ses persones. S'hipocresia es sa reina d'aquest món! Ja ho ben crec q si! Quans nhi ha de voltros que estau a favor de prohibir es circ amb animals pero ahir pixaveu colonia per tocar es pobre bè...sense menjar, sense beure, sense dormir...va molt gros eh! que aço estigui aixi de normalitzat i acceptat dins aquesta societat demostra lo poc que mos mereixem els humans estar a naquest planeta... Que començi es linxament negatiu, així es demostrarà una vegada més de quina pasta esteis fets

Valoración:-3menosmas

Llibertat1er
Hace un año

Allevuuaaaa ja arriba lo que esperuam 364 duies s s uany!!! Ja es hora que mos abrasuem tots i ja pasades ses fuestes tornarem a despotricar un de s altrue!

Valoración:-3menosmas

Carlos
Hace un año

Molt bé Juanlu!

Valoración:8menosmas

@reee, aquests son es teus arguments?
Hace un año

@reee, si a tu et foten una pallissa pero, demà t'amollen a una tanca, o a una platja tambe ja està no?

Valoración:-6menosmas

St joan me la pela
Hace un año

Reee, tothom sap que és un animal...pero gràcies per recordar-ho! Ses persones poden fer el que vulguin amb els animals? No hi ha limits? I si nhi ha quins són?

Valoración:-13menosmas

J
Hace un año

Seguimos esperando una urgente actualización de los muy anticuados y súper rancios protocolos de unas fiestas absolutamente machistas, hechas a su medida exclusivamente por y para los hombres. Esto es algo que a estas alturas del siglo XXI no hay por dónde cogerlo. Parece increíble que con tanta reclamación de igualdad que vemos hoy en día continuamente a todos los niveles y en todos los aspectos de la vida actual, aquí no se haya superado todavía esta escandalosa discriminación por sexo. Y lo que más me asombra, es el silencio cómplice de todos los partidos y demás organizaciones sociales, pero sobretodo, lo más sangrante es el silencio vergonzante y culpable de todas esas supuestas feministas de salón de té, que luego en cambio, para otras cosas mucho menos graves son las que más gritan y más escandalizan. YA CLAMA AL CIELO ESTA ABSURDA E INJUSTA SITUACIÓN. ¿HASTA CUÁNDO?

Valoración:-9menosmas

Reee
Hace un año

Amb es maltracte animal aquett!! Quines tonteries! Que es un animal no una personaa ara avui ja esta amollat a sa tancaa i ja esta

Valoración:14menosmas

No más fiestas con animales
Hace un año

Realmente alguien cree que el cordero este no sufre toda la noche de pie, encima de una tarima? Cordero había uno, borregos gritando y desfasando toda la noche y madrugada había varios.

Valoración:-20menosmas

Joana i Joan
Hace un año

Pobre animal, quina culpa en te de ses dèries humanes. Sense menjar de fa dies, sense beure, retgirat enmig d'una gernació. A la mer... ses tradicions talibans.

Valoración:-21menosmas

Be
Hace un año

Deeeeee, deeeejarmeeeee tanquilo !! no quieeeeero que me obliguen a ir subidoooo

Valoración:-17menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2