Sant Joan 2019

Set ensortilles als Jocs des Pla

|

Valorar:

Primera ensortilla endevinada als Jocs des Pla

Llorenç Pons Taltavull, de 13 anys, de Torralbet, darrer en endevinar una ensortillaLes carotes, una altra de les proves més emocionants dels jocsDos cavallers córren abraçats

Després de la Convidada, tota l'atenció es trasllada as Pla de Sant Joan, on es celebra el moment més espectacular de les festes, els Jocs.

Enguany, l'inici d'aquest acte suma retard respecte anys anteriors i també ha estat accidentat. La comitiva, formada per 134 cavalls, ha arribat al port a les 21 hores, i així ha començat a sonar la música del jaleo. Tanmateix, s'ha hagut d'interrompre en tres vegades perquè s'han hagut d'assistir a ferits.

Amb tot, els jocs comencen ja sense llum del dia. Mentre, la presència de persones va en augment as Pla. A les 21.35 hores, s'han comptabilitzat 22.714 persones.

No ha estat fins les 21.50 hores quan s'ha començat la prova de les ensortilles. Es córren tres tandes amb 14 intents cada una. Just abans de començar, s'ha marcat el moment de màxima assistència, amb 24.108 persones. Així i tot, no s'ha superat l'aforament màxim permès als Jocs, fixat en 25.422 assistents. La gernació, en tot moment, ha respectat el carrerany perquè els cavalls puguin córrer tranquil·lament.

A la primera tanda, només hi ha hagut un encert, que s'ha celebrat amb un esclat d'alegria as Pla. L'encarregat d'endevinar-la ha estat un jove, en Joan Capó Fedelich, de Son Carlos. En aquest moment l'assistència ha baixat, i ja era de 23.826 persones.

A la segona tanda, s'han endevinat dues anelles, una d'elles a càrrec d'en Toni Campins de sa Canova i l'altra en Llorenç Moll, amo jubilat i pare del descarregador del be.

I la tercera tanda, ha anat molt millor, amb quatre encerts: en Tòfol Moll, l'amo de Son Vell; en Toni Bagur, de Son Garbó; en Pedro Marquès de Binicanó; i la darrera, a càrrec del cavaller més jove, en Llorenç Pons Taltavull, de 13 anys, de Torralbet. Precisament, aquest jove també ha estat protagonista perquè per primera vegada, un regidor, en aquest cas na Maria Antònia Taltavull del PP, ha pogut donar la cullereta de plata a un fill per haver endevinat una ensortilla.

Així en total, s'han endevinat set anelles, les mateixes que l'any passat. La prova de les ensortilles ha acabat quan passaven uns deu minuts de les onze.

I després s'han romput les carotes, una prova no tan àgil perquè molts no es volien quedar sense un bocí de les carotes.

Cap a les 23.30 s'han fet les carreres de córrer abraçats, ja amb no tanta gent, amb una assistència de 18.000 persones.

Així, abans de la mitjanit s'han acabat les proves dels jocs, que han estat lluïts per la seva agilitat i sense incidències greus.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Joan (DeCiutadella)
Hace más de 2 año

Jo pens i crec que s'han de revisar moltes coses de Sant Joan. I tots hi hem de posar de sa nostra part perquè no s'espanyi més del que ja hi està... És el que jo crec.

Valoración:1menosmas

piripipi
Hace más de 2 año

quiero contar algo que me ha enfadado mucho el dia 24 por la mañana decidimos mi marido y mis hijos ir al pla a ver los juegos y llevamos como es normal dos botellas de agua para los cinco cada una de medio litro y cuando llegamos al control nos dicen que no pasamos que tiraramos las botellas de agua o no pasabamos mi reaccion fue como voy a tirar el agua y que bebemos la respuesta del personal de seguridad que la compraramos dentro en cualquier bar mi enfado fue a mas y decidimos no entrar al pla y estas viendo a la jente con vasdos de gin o cerveza dentro del pla esto pienso que alguien ha creado unos intereses demasiado claros estas fiestas cada vez son menos nuestras y mas politizadas y la masificacion que hay solo trae suciedad descontrol y vomitonas cacas en las entradas y pis por todo esto ya no es san juan jente en la plaza de las palmeras teniendo relaciones sin ningun tipo de pudor la jente sin ningun tipo de limites que pena san juan no es esto cada año vamos a peor

Valoración:0menosmas

Ciutadellenc
Hace más de 2 año

Demasiada gente,los menores y los que no tienen alojamiento,CAP A CASA.Es una vergüenza ver chicos tan jóvenes tirados por el suelo,en la rotonda para ir al instituto una pareja durmiendo con los pies en la carretera,es un peligro los que no tienen a donde ir no los dejen entrar,será un bien para todos.

Valoración:4menosmas

Bushmills
Hace más de 2 año

Encara i cabia mes gent???!!!! EstAvem com a pinxes... Sobre gent... No es pot deixar venir tants de barcos. Enguany 9 i l. Any qui ve quants?? Es un desastre i vergonyos l. Ho que es veu i es permet per sant joan. Una pena.

Valoración:13menosmas

Per a santjoaner
Hace más de 2 año

Mira, si tant poc t'agrada, per sant Joan parteix tu... Que vols que té digui? Hi ha molts de puestos que sa gent de fora no hi va..crec que esteis ja un poc obsesionats...hi ha gent, si.. molta si, però a estones no hi ha ningú... Acap d'arribar de santa Clara (03:49) i estàvem tots sols, on eres tu? Venga, ciutadellencs i menorquins, veniu i disfrutau de sant Joan, que ni s'ha fet malbe ni s'ha perdut res. Fins l'any qui ve si déu voll (diuen)

Valoración:12menosmas

pepe
Hace más de 2 año

Es retrasos han estat intolerables, però no son culpa de que hi hagi molta gent, ja que el matí hi havia poca gent i ja han agafat un retras de quasi dues hores. La gent no atura o retrasa la festa. I els semàfors des plà estan gestionats per un autèntic incompetent.

Valoración:3menosmas

sanjoaner
Hace más de 2 año

TANT ORGULLOSOS ESTEIS DE QUE HI HAGI TANTA GENT? jo no hi estic gens.. aso s anat de les mans... semble que nomes a qualcu l interesen ses xifres de gent.. mare de deu.... sant joan com l han deixat¡¡¡¡

Valoración:24menosmas

menorquí
Hace más de 2 año

encara no entenc com es poble de ciutadella no vegi i entengui que amb menor gent as pla (limitant el nombre de gent as pla) sa festa no es veuria tan alterada amb incidents (tantes pauses i aturades desllueix sa festa) i es viuria molt millor, amb més agilitat i més proximitat i vivència per part dels propis ciutadellencs. Ànims

Valoración:13menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1