Sí a la plena llibertat sexual

El moviment LGTBIQ+ de l’Illa reuneix unes dues-centes persones en la marxa pels drets i la identitat de gènere

|

Valorar:
Celebració de l'Orgull LGTBIQ+ a Maó

Celebració de l'Orgull LGTBIQ+ a Maó

Javier Coll
Celebració de l'Orgull LGTBIQ+ a MaóCelebració de l'Orgull LGTBIQ+ a MaóCelebració de l'Orgull LGTBIQ+ a Maó

La «Menorca Pride Parade» celebrada a Maó va reunir, aquest dissabte fosquet, més de 200 persones per a reivindicar la llibertat sexual i el dret a la identitat de gènere.

Entre les 10 del matí i les set del capvespre, el Parc des Freginal va acollir xerrades sobre política i aliances contra l’LGTBIfòbia, contacontes i recitats de poesia, amb la participació, amb la col·laboració, entre d’altres, de Laura Cubas, Jordi Odrí o Maria Camps. Unes propostes que van tenir un gran seguiment, amb més de quatre-centes persones al llarg de la jornada.

També el dinar de paella va ser un èxit, amb uns dos-cents comensals segons l’organització. Unes xifres que es van repetir el capvespre en el recorregut que va fer la desfilada, encapçalada per una quinzena d’al·lotes de la batucada femenina Mendó Fem Renou! I darrere d’elles, un nombrós grup, entre ells, membres de l’associació i de l’Escola de Dansa Ute Dahl, a més d’altres persones que s’anaren afegint a la marxa.

El recorregut va ser des del Freginal, fins a la plaça del Carme, passant pel Cós de Gràcia, el carrer Sant Jordi, la Costa de sa Plaça, Portal de Mar i plaça d’Espanya, i des d’allà a l’interior des Claustre, on hi havia preparades diferents actuacions.

Va ser allà que van intervenir el grup de gospel Moments a Cor, així com Dj Chicha i Pep Noguera, de les Diabéticas Aceleradas, per tancar la vetllada. Unes 500 persones van cloure la festa al Claustre.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 4

Una menorquina indignada
Hace más de 2 año

Amb aquest comportament només demostreu que sou uns feixistes, que no respecteu res. Sabeu que vol dir la paraula llibertat d'expressió? O es que no us entra res dins el cap, perquè el motiu pel qual es celebra el dia de l'orgull LGTBI és pel fet de persones com vosaltres que no respecteu res i no enteneu que l'amor pot existir sense tenir en compte l'edat, ni la raça, ni som homes o dones. I que cadascú és lliure de fer amb el seu cos el que vulgui, així que més RESPECTE.

Valoración:3menosmas

A Binisafúa
Hace más de 2 año

La ley de vagos y maleantes es del año 1933 y la promulgaron los socialistas de Alcalá Zamora. A estudiar¡¡¡

Valoración:0menosmas

Menorquí
Hace más de 2 año

No entenc per què aquesta "festa" (o el que sigui) ha de semblar un CARNAVAL. Quina és la raó de les disfresses? Ho dic ben de ver que no entenc sa raó d’aquest carnaval. Per què s’han de disfressar?? Per altra banda, què és el que demanen exactament? No s’indica a la notícia i crec que és molt important dir quin és l’objectiu d’aquest semidesfile de carnaval. Vivim en una societat bastant lliure... per aquest motiu, què és el que demanen exactament? I no em doneu respostes generals, simples i fàcils de dir com: “drets”, que açò tan general ho sap dir qualsevol. Que algú d’aquest col·lectiu em digui, per favor i per saber-ho, amb la màxima concreció i exemples, què és el que demanen o reclamen. Gràcies!

Valoración:8menosmas

Necronomicon
Hace más de 2 año

Creo que hay uno de mis comentarios que necesita una aclaracion, porque me parece que algun cavernario lo ha malinterpretado y me ha votado en positivo. Son asi de duros de entendederas. Es el de los amigos heteros. Con esto venia a decir que la condicion sexual no tiene que ser resaltable, ni una condicion para juzgar la "normalidad" de una persona. Es esa la reivindicacion del dia del orgullo. La plena igualdad. Aunque haya cavernarios que le guste resaltar su amistad con gays para dar a entender lo "liberales" que son. Precisamente este tipo de declaraciones son los que ponen en evidencia esa falsa "liberalidad". Ahora si. Ya podeis tirar los tomates.

Valoración:5menosmas

Necronomicon
Hace más de 2 año

A joan pau: seguramente tu eres un gran ejemplo de coherencia. Me gustaria que me explicases donde ves tu la incoherencia y la empanada. Normalmente cuando se da en el hueso, reaccionan con los insultos sin dar mas explicaciones. Argumento, el insulto. Incluso hay uno que copia mi seudonimo (mal), para decir noseque de unos payasos.

Valoración:0menosmas

Marqués de la Mata de Son Bou
Hace más de 2 año

¿Cuantos turistas vienen a Menorca por la celebración del día del Orgullo Marica, quien lo paga?

Valoración:-18menosmas

Necronomicon
Hace más de 2 año

Bueno, una de las declaraciones que lo explica todo y a mi me llama mucho la atencion es esa de:"tengo amigos/as homosexuales, y no pasa nada". Pues felicidades. Yo tengo amigos/as heteros y no lo considero digno de mencion.

Valoración:6menosmas

Joan Pau
Hace más de 2 año

Vaya empanada gallega llevas en el coco necronomicon, coherencia total. Que Dios te conserve la vista, que la empanada ya no tiene solución.

Valoración:4menosmas

Necronimicon
Hace más de 2 año

Yo soy gay y estos me parecen unos payasos

Valoración:3menosmas

Uno más
Hace más de 2 año

Solo puedo expresaros toda mi gratitud a todos aquellos que formaron parte de un hecho que pasará por ser un antes y un después aquí en Mahón y en Menorca. Ayer me sentí bien como siempre, pasando el día en los parques y las calles de nuestra isla; pero ayer me sentí muy orgulloso de formar parte de una sociedad un poco más tolerante y rebosante de ganas de avances en la adquisición de derechos para todos y todas. Ayer será un día para la memoria. O al menos en la de muchos de nosotros que vivimos y amamos esta isla.

Valoración:5menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 4