Sant Martí 2019

El pregó de tota una vida

Na Niní des Jeni, enceta les festes de Sant Martí amb un diàleg amb el seu fill i la seva neta

|

Valorar:
Carlos Gomila i Alba Gomila van introduir diversos temes, a manera de diàleg, que la pregonera va desenvolupar

Carlos Gomila i Alba Gomila van introduir diversos temes, a manera de diàleg, que la pregonera va desenvolupar

Sergi Garcia

Catalina Pons Carreras, (es Mercadal, 3 de novembre de 1950), coneguda popularment com na Niní des Jeni, va encetar oficialment Sant Martí pronunciant el pregó de festes. Un acte per al qual va estar acompanyada pel seu segon fill, Carlos Gomila, i una de les seves netes, Alba Gomila.

Comença a ser habitual els darrers anys que alguns pregoners optin per un format d’entrevista o diàleg amb membres de les seves famílies. Aquest ha estat el cas, també, de Catalina Pons, qui va fer un recorregut per la seva trajectòria vital, recordant amb el seu fill i la seva neta aquells moments més determinants, des de la infància i la joventut i fins a l’actualitat, una vegada jubilada el 2015, perquè volia «gaudir dels meus fills i nets, volia viatjar, anar a Cas Jubilats» i «sobretot ballar, que és el que més m’agrada».

Na Niní des Jeni recordà els seus orígens i com de ben petita va aprendre a cosir «a ca na Tònia Emília, fins que vaig tenir 15 anys». Una feina que combinava ajudant «a n’Aguedet des Centro, en el bar del carrer Nou», lloc on coneixeria a qui anys després seria el seu home, Jesús Gomila.

[Lea la noticia completa en la edición impresa del 30 de junio en Kiosko y Más]

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

tramontana
Hace un año

Gran persona i bona gent!

Valoración:6menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1