TW
0

Es Castell viu amb intensitat el primer dia de les festes de Sant Jaume tot i la calor. A les 20.50 del capvespre començava el jaleo a l’Esplanada plena de gent.

Els principals protagonistes de la festa han començat a primera hora del matí els actes festius a la Plaça des Mercat amb una convidada de l’Ajuntament als caixers i cavallers en especial als d’anys anteriors. Dues hores més tard, a les 10, el fabioler Antoni Sans Cardona ha fet sonar el primer toc de fabiol davant la porta de l’Ajuntament.

L’animació del matí ha seguit al migdia amb la sortida del grup Bon Ball Tenim des de l’Esplanada per fer una cercavila pels carrers del poble amb bon ambient festiu.

Després de la música i el ball hi va haver una treva festiva fins que al capvespre s'ha iniciat el replec dels 63 cavallers i cavalleres que participen en la qualcada, cinquanta d’ells del municipi des Castell.

Noticias relacionadas

A les cinc del capvespre, les campanes de la parròquia del Roser repicaven per anunciar la sortida del passacarrers dels gegants i els capgrossos.

La qualcada ha quedat formada i l’ultim amb ser cridat a la mateixa va ser el caixer batle Selmo Salort.

A les 19.30, les campanes del Roser tornaven a sonar. En aquesta ocasió anunciaven l’entrada de la comitiva per la celebració de les completes. El nou caixer capellà, Joan Francesc Camps Serra, ha estat l’encarregat de presidir les solemnes completes en honor de l’apòstol Sant Jaume

Hi havia molta expectació a la plaça esperant l’arribada de la qualcada i l’inici del jaleo. La Corporació i la Banda Municipal des Migjorn ocupaven els seus llocs. Com marquen els protocols de Sant Jaume entraren al capdavant el fabioler i el caixer fadrí Óscar Rodríguez que va lliurar la bandera a les portes de la Casa Consistorial a la batlessa a fi que presidís el jaleo des del balcó.

La resta de cavalls, excepte un que es va retirar, van anar passant i es Castell va ser una bulla. Sant Jaume va ser una festa grossa.