TW
0

Es Castell viu de ple el seu dia gran, el de les festes de Sant Jaume, i que arriben al seu punt àlgid amb el segon i darrer jaleo.

Les celebracions han començat ben dematí, després d'una llarga nit, ja quan faltava un quart per a les 8, amb l'inici del replec. Mentre caixers i cavallers tornaven a voltar pels carrers del poble, els gegants i grallers s'han encarregat de despertar els veïns am,b la diana.

Noticias relacionadas

El primer moment festiu ha estar la celebració de la Missa de Caixers a l'església del Roser, cap a les 11. En haver acabat, ha estar el torn de 'sa davallada', que ha començat amb una potent traca. La comitiva, acompanyada per la banda de música, ha desfilat cap a l'Esplanada.

Amb la plena calor del migdia, ha començat de nou un espectacular jaleo a s'Esplanada.

Eren prop de les 13,30 hores quan els cavallers a la fi van muntar els seus cavalls, engalanats, admirats per castellans i visitants, molts turistes, que sense comprendre molt bé el sentit de la festa, sí que van apreciar tant la bellesa i noblesa dels animals com la valentia dels genets. Finalment la qualcada, en la qual havien inscrits 60 cavallers, va estar formada per 55, ja que va haver-hi algunes baixes. Un dels genets es va retirar després de la segona volta perquè el seu cavall s'ha trobat malament.