Sant Llorenç 2019

Alaior viu amb passió la festa

Enmig d’una ambient marcat per les altes temperatures, Alaior va viure les festes de Sant Llorenç amb intensitat i sense incidents

|

Valorar:
Dissabte de Sant Llorenç a Alaior

Dissabte de Sant Llorenç a Alaior

Sergi Garcia
Menorca Alaior Sergi Garcia Festes de Sant LlorençMenorca Alaior Sergi Garcia Festes de Sant LlorençMenorca Alaior Sergi Garcia Festes de Sant Llorenç

Alaior va viure un dissabte de Sant Llorenç intens i emotiu, marcat per les altes temperatures, que encara van escalfar més l’ambient de la festa.

Les cercaviles i batucades del matí, van deixar pas als gegants i capgrossos, que van sortir puntualment a les 16.30 hores des de l’Ajuntament per recórrer els carrers més cèntrics, acompanyats de grans i petits. La cercavila va comptar amb la participació de la Colla Gegantera i Grallera d’Alaior, la Colla de Geganters i Grallers de Sant Joan de Vilatorrada i les colles convidades d’altres pobles de l’Illa.

Inici del replec

Poc després de les 17 hores, el fabioler, Lito Vinent, es va dirigir a l’Ajuntament per sol·licitar permís al caixer batle, Cristóbal Marquès, per iniciar la Qualcada i a continuació la caixera fadrina, Martina Llambías, va recollir el penó de Sant Llorenç.

Enguany, el replec va tenir lloc en un únic punt, a la plaça des Ramal, i després la Qualcada es va dirigir cap a la Rectoria, on es va afegir el caixer capellà, Joan Tutzó. Després tots es van encaminar cap a l’Ajuntament, per incorporar el caixer batle i el representant de la Policia Local, Carlos Camps. Després la Qualcada va realitzar diversos caragols pel poble.

Passades les 20 hores, la Banda de Música des Migjorn arribava a l’ermita de Sant Pere Nou pel Camí Nou, seguida d’una gernació de gent jove, entregada a la música més festiva, i de la corporació municipal, que anava darrere.

A les 20.15 els caixers rebien la canya verda i entraven en una església atapeïda i enmig d’una gran xafogor. A l’exterior la gent feia temps entre ventalls i begudes.

Acabades les Completes, va començar la Beguda de Caixers, que es va celebrar al costat de l’ermita, i en la qual no van faltar els típics xulos de crema. Els caixers van aprofitar per descansar i agafar forces abans d’iniciar el jaleo.

A les 21.30 hores, començava el jaleo, el moment més esperat per tothom, i sa Plaça esclatava d’alegria, mentre centenars de mòbils immortalitzaven el moment. Primer va entrar el caixer batle, seguit del caixer policia i el caixer capellà. L’esperada melodia sonava i els caixers entraven a la plaça d’un en un i a un ritme àgil, fent botar els cavalls ben ornamentats al compàs de la música. La festa gran es vivia amb intensitat, entre crits i exclamacions d’admiració dels nombrosos forasters. A mesura que avançava el jaleo la temperatura a la plaça pujava i l’ambient s’escalfava encara més.

La festa es va desenvolupar en tot moment en un ambient festiu, i no es registraren incidents remarcables.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Bastanaga......
Hace un año

Como le gusta a éste que hicieron alcalde salir en la foto, fuuuuuu

Valoración:-2menosmas

Loli
Hace un año

Y otra vez el día de la marmota !!!!! Todas iguales todas los mismos trompas , tiroriroli en finnnnnnnn

Valoración:-6menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1