La Sínia de la Plana de Maó torna a pouar

La restauració es va presentar ahir en un acte que va aplegar a veïns i voluntaris

| |

Valorar:
preload
Menorca Javier Coll inauguracio resytauracio Sinia de La Plana Maó

Recuperació de la Sínia de la Plana de Maó

Javier Coll
Menorca Javier Coll inauguracio resytauracio Sinia de La Plana MaóMenorca Javier Coll inauguracio resytauracio Sinia de La Plana Maó

Ahir fosquet va tenir lloc, enmig d’una gran expectació, l’acte de presentació de la restauració de la Sínia de la Plana de Maó, que després de més de tres anys de feina incansable d’un grup de voluntaris, ha tornat a recuperar el seu aspecte original. La presentació va aplegar als participants en el projecte i a nombrosos veïns, que van seguir les explicacions de Toni Olives, José Barber i Pedro Pons sobre el procés de recuperació.

Aquest tipus de sínies eren accionades mitjançant la força d’un ase o una mula petita, i van formar part del paisatge de Maó fins a principis del segle XX.

Voluntariat

El projecte de recuperació de la Sínia de la Plana, situada a l’aparcament de la Sínia des Cuc, es va iniciar l’any 2016, quan un grup de voluntaris van plantejar a l’Ajuntament la possibilitat de restaurar aquest important element etnològic i històric de la ciutat, que en aquell moment es trobava en estat d’abandonament i degradació. La iniciativa va encaixar molt bé en els projectes de participació ciutadana i de recuperació del patrimoni que el consistori volia endegar, i els voluntaris es van posar en marxa amb el suport de l’Ajuntament.

Durant la presentació, l’alcalde Héctor Pons, i la tinenta de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola, van voler posar en valor la feina feta per totes les persones que han participat en el projecte i van assegurar que la recuperació de la sínia servirà per explicar la importància d’un recurs com l’aigua i la manera com es gestionava antigament. Després dels parlaments, es va fer rodar la sínia i va tenir lloc un glosat a càrrec de Soca de Mots. Ara, ja es prepara la següent fase del projecte, en la qual s’elaborarà una proposta pedagògica per presentar a les escoles.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

pzgil
Hace 12 meses

He sido testigo de todo de todo el proceso, aún recuerdo como estaba hasta hace "dos días", llena de maleza, basura... enhorabuena pueblo

Valoración:5menosmas

Enhorabuena.
Hace 12 meses

Un ejemplo mas, y van..... Del éxito del voluntariado y de las iniciativas de la sociedad civil.

Valoración:14menosmas

Zasca
Hace 12 meses

Ja li poden posar una "concertina" o algun capdefava ho romprà.

Valoración:10menosmas

Irene
Hace 12 meses

Igual que María José, pienso en el peligro que corre ante tanto incivismo que tenemos hoy en día. Muy buen trabajo por parte de muy buena gente. Enhorabuena.

Valoración:28menosmas

CALLE TERCERMUNDISTA
Hace 12 meses

¿Que hay dos alcaldes a Maó?

Valoración:-5menosmas

María jose
Hace 12 meses

Enhorabona, ha quedar molt polit!!!! Només una idea que m'ha vingut as cap... quan s'arreplegui un cap d'ase que l'hagi feta grossa que el posin a rodar una temporadeta..no estarà aturada mai amb s'incivisme I mala educación que hi ha

Valoración:48menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1