Festes de Gràcia 2019

El 'Volem vi' de Maó, sense alcohol: es tiraran bótes amb most

|

Valorar:
431 encuestas
preload
El 'Volem vi' de Maó, sense alcohol: es tiraran botes amb most

El 'Volem vi' de Maó, sense alcohol: es tiraran botes amb most

Gemma Andreu

Enguany, el cant del popular «Volem vi», després del jaleo i la samba del diumenge de festes, serà sense alcohol, amb les 200 bótes que es repartiran des del balcó de l’Ajuntament de Maó contenint most i no vi.

Aquesta iniciativa l’ha presa l’equip de govern municipal i serà la primera vegada que es faci, després de l’experiència de l’Ajuntament des Castell, que ja ho va fer per les festes de Sant Jaume, i amb la intenció, «des d’una institució pública i com a societat», de «protegir els col·lectius més vulnerables i en especial els menors d’edat» i amb l’interès que no s’abusi de l’alcohol i de retardar l’edat d’inici a les addiccions.

En un comunicat fet públic ahir, després de reconèixer que a les festes les gaudeixen tant gent gran com adults i menors d’edat, en un ambient on no hi falten cavalls, diversió «i també en algunes ocasions l’abús de l’alcohol i altres drogues», des de l’equip de govern es citen dades del Plan Nacional Sobre Drogas en què els adolescents s’inicien en el consum de drogues legals (alcohol i tabac) al voltant dels 13 anys i poc després en el cas de les drogues il·legals com el cànnabis (14 anys) i la cocaïna (15).

D’aquesta realitat es diu que se’n té constància des del 1994, en què es publiquen les primeres dades, i les edats d’inici no han variat gaire, «senyal que no s’està millorant en la prevenció del consum de drogues». Amb aquesta mesura de les bótes de most al «Volem vi» es pretén incidir en no contemplar el problema del consum d’alcohol en aquest cas, com un problema individual sinó com una problemàtica de tota la societat.

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 5

Bota.bota.bota
Hace un año

Que la rellenen de mosto..pero que sigan repartiendo la bota!!.....viva la bota..viva el botijo..viva el porrón!!!bones festes a tothom!

Valoración:menosmas

Si quieren para el alcohol
Hace un año

Si quieren parar el alcohol, que prohíban vender GIN y pomadas en la calle, Solo que se venda dentro de locales como hace 50 años, nada de que en cada esquina vendan pomada. Vete a saber cuanta aguan ponen algunos.

Valoración:4menosmas

lluiser
Hace un año

De totes maneres, es vi aquell no sel devia beure ningú de flac que era, però bé, volen cambiar coses i comencen per aquí. Per cert, ja que es suposa que miren per sa salut, que arreglin també lo de s'aigua contaminada i que la cobren a es na(h)onesos igual de cara com si fos potable

Valoración:5menosmas

Roberto
Hace un año

Me sembla molt bé 👌🏼

Valoración:0menosmas

Lógica
Hace un año

Los comentarios del agua no potable y del postureo del mosto mientras dan licencias para el tardeo, chapó. 10/10. A ver con qué van a tomar más conciencia los chavales, con un ayuntamiento que no les importa lo más mínimo por su corta edad o viendo fin de semana tras fin de semana borrachos a media tarde. No considero que sea un insulto decir que los de dalt sa sala parecen un poco cortos como mínimo, o se piensan que la gente es tonta y se chupa el dedo.

Valoración:6menosmas

Enserio
Hace un año

Por alusiones, yo no quiero beber alcohol y menos que lo regalen con el dinero de todos. No sé de donde has sacado que espero que me lo regale el ayuntamiento. Lo que digo es que si no ponen vino en las botas para no fomentar el consumo de alcohol en las Fiestas, no me parece que sea congruente con las facilidades que se les han dado a los bares en Mahon. Hay negocios honrados,de toda la vida, que jamás han causado problemas por el comportamiento de sus clientes, y hay otros, de hace pocos años, que han convertido vivir en el centro e intentar dormir en tu casa de toda.la vida en algo imposible. Todos con ocupación de las aceras donde antes pasabas caminando, ahora has de sortear sus si llits y mesitas plantadas no dentro de sus locales, afuera. Se lavan las manos, ellos sólo sirven las copas, si luego a los clientes tes les da por cantar a pleno pulmón hasta las tantas, hablar gritando improperios y otras cosas, de eso no son responsables. Yo también trabajo y tengo derecho a dormir.

Valoración:2menosmas

Rr
Hace un año

Volem nas volem nas volem nas en estiriguisèèèèrem

Valoración:-2menosmas

Kiko
Hace un año

Em sembla molt bé com a primera passa per reduir el consum d'alcohol, però de totes formes insistesc des de fa temps que la qüestió és no allargar innecessàriament els jaleos i recuperar els horaris més raonables d'abans. Hi ha d'haver temps per disfrutar amb els cavalls, però també hi ha d'haver temps de xalar amb els capgrossos, els gegants, ses revetlles i, per suposat, de sa gastronomia pròpia de ses festes.

És molt trist que els joves només relacionin sa festa amb passejar amunt i avall amb bòtils de pomada. Ses festes haurien de ser per a tothom, grans, joves i petits.

Valoración:0menosmas

Lluis
Hace un año

Vaya nivel de nuestros políticos. Puro postureo ,en vez de preocuparse de suministrar agua POTABLE por su red esta tontería. Supongo que en cualquier evento donde el ayuntamiento sea anfitrión no se servirá alcohol y tampoco se pagará ninguna factura de restauración de personal donde figure el alcohol. Venga guapos haber si dais ejemplo. Jejeje

Valoración:23menosmas

Va gros
Hace un año

A ses botes de vi i podrien posar "té moruno". O pasar de botes i tirar teteras directament, i que tenguin preferencia a ses filas de davant es "welcomes"

Valoración:21menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 5