Festes de Gràcia 2019

Tomàs Molina enceta la festa amb el pregó més sostenible

El meteoròleg ha protagonitzat un pregó divertit i carregat de referències al medi ambient

|

Valorar:
preload
Tomàs Molina, en el pregó de les festes de Gràcia.

Tomàs Molina, en el pregó de les festes de Gràcia.

06-09-2019 | Javier Coll
Tomàs Molina, en el pregó de les festes de Gràcia.Menorca Mao / Gemma Andreu / fiestas mare de deu de gracia / pregon

Tomàs Molina ha donat aquest divendres el tret de sortida a les festes de la Mare de Déu de Gràcia amb un pregó farcit del seu peculiar sentit de l’humor, en el qual el medi ambient i la seva relació amb Maó i l’illa de Menorca van ser els dos grans protagonistes.

El popular meteoròleg de TV3 va començar reconeixent els nervis per haver de cantar l’«Es Mahón», i va explicar que feia una setmana que l’assajava pels carrers de Badalona i pels passadissos de TV3, davant les mirades estranyades de la gent.

(Vídeo íntegre del pregó de Tomàs Molina, emès per IB3).

Molina va revelar que la seva relació amb Menorca es remunta a les històries que li explicava el seu pare, que va fer el servei militar a Maó, i que ell va visitar per primera vegada l’Illa a tretze anys, quan va venir de vacances amb la seva família. «Recordo l’entrada al port amb el meu pare, que m’ensenyava la Mola, on havia passat dos anys», va rememorar.

Mentre evocava aquella primera visita a Menorca, Molina no va parar de fer referències al popular himne maonès. «A Badalona teníem una botiga de bolsos i maletes i recordo que la meva mare quan passejava per Maó deia 'quines botigues!', i 'quin gènere tan bo!'. Devien ser els 'comercios de gran importància'! Sort que no vam haver d’anar al 'juzgado de primera instancia'!», feiè broma.

Medi ambient

De Menorca va destacar la seva capacitat per modernitzar-se i adaptar-se als canvis, però conservant sempre la identitat, i va assegurar que l’Illa era un exemple a molts llocs del món pel seu model de gestió del territori. «Podeu demostrar a altres illes que el creixement i la protecció ambiental no han d’estar renyits», va recalcar.

Molina també va fer referència al canvi climàtic i va dir que per a Menorca els reptes més importants són la gestió de l’aigua i l’energia. «Ja sabeu que som en una situació d’emergència climàtica, que no vol dir res més que o prenem decisions i fem accions ara per preservar el planeta, o ja no hi haurà res a fer», va subratllar.

En aquest sentit, va advertir que els propers anys plourà menys i que Menorca ha de ser capaç de depurar l’aigua i tornar-la als aqüífers. «La tecnologia ja permet fer economia circular amb l’aigua, com fan els astronautes. D’alguna cosa ens ha servit anar a l’espai!».

Sobre l’energia va dir que «cal entendre que les energies renovables no són res més que assegurar-vos que no us marxarà la llum encara que es trenqui el cable que ve de Mallorca». També va fer referència a la feina dels pagesos que «amb la seva feina de cada dia fan possible que els arbres i les plantes, i també els animals i l’aigua, envoltin i integrin ciutats modernes i vives com Maó».

Finalment, i abans de cantar l’«Es Mahón» amb tota la plaça, Molina va acabar el pregó al més pur estil menorquí, amb un glosat en honor a la patrona de Maó, en el qual va comptar amb l’acompanyament a la guitarra de Miquel Camps, i que li va servir per desitjar molt bones festes a tots els maonesos i maoneses.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

Jokusse
Hace 10 días

Menys mal que el Mallorca ja ha celebrat l'accens a 1a divisió i IB3 no ha hagut d'interrompre sa connexió, com a fer as jocs des pla per Sant Joan, En referència des pregoner i sa seva humil sorpresa... un 10, se'l veu un home senzill i cordial, si bé "si vols mentir, xerra des temps!" Enhorabona Sr. Tomàs Molina, un català més que té casa a Fornells.

Valoración:0menosmas

Ferreriense
Hace 11 días

Me encanta Tomas Molina!! Y me lo perdí! Dónde puedo ver el vídeo del pregon?

Valoración:0menosmas

Menorquí
Hace 11 días

És tot un honor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Valoración:-4menosmas

la republica no existe , IDIOTA!!!
Hace 11 días

tenia la esperanza de que terminado agosto los catalanes y procatalanes se hubiesen marchado todos , por fin , , pero visto los comentarios todadía quedan algunos rezagados , venga , venga a que esperáis ale , ale , cap a Cataluña con vuestro colega thomas

Valoración:-9menosmas

Pedro Pons
Hace 11 días

La cantidad de catalanes o amigos de este hombre que entran aquí a comentar o a dar me gustas, basta con ver los me gustas en cada comentario. Porque puede haber hecho un buen pregón, que lo ha hecho, pero más de un comentario que he leído de que debería ser alguien de aquí, de verdad no lo compartís? Bueno, me voy a veranear a un pueblo de Barcelona cada año, espero que me inviten a hacer su pregón.

Valoración:-13menosmas

Vicent Palau
Hace 11 días

El proxim any ( ho tenim confirmat ) La nostra gran amiga i patriota na Pilar Raola

Valoración:-5menosmas

juana muñoz campos
Hace 11 días

Es mahón una ciudad hermosa y galante Lo que hay que ver que pena de fiestas el alcalde estrenaba traje todo muy pegajoso al final se nota la diferencia totalmente de acuerdo con marta Sánchez 👍

Valoración:-28menosmas

@ El presidente Bananero
Hace 11 días

Tu mala educación de descalifica,aqui somos un pueblo hospitalario y agradecido gente que utiliza tu verborrea sobra,este señor ha sido invitado y ha venido con gran ilusión lo de individuo te lo puedes aplicar a ti.

Valoración:25menosmas

Molt flac
Hace 11 días

Es cansat va ser es batle, amb es temitas des port obert(fent oolítica a un pregó de festes) i destacan es nombre de dones "caixeras", que mes dona? Si dom tots iguals......aplauso fácil?

Valoración:9menosmas

Saltra
Hace 11 días

Fue un pregón ameno (lo bueno, si breve, dos veces bueno) y bien intencionado, con recuerdos personales y respetuoso con nuestras tradiciones. El ensayar para cantar Es Mahon y el homenaje a la Mare de Deu en la primera parte de sa glosa del final es un detall. Lo encontre sincero y de una persona humilde y respetuosa. Per sa meva part, enhorabona i gràcies Tomàs.

Valoración:78menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3