Festes de Gràcia 2019

La festa arriba a l’ermita de Gràcia

La Qualcada entra per a celebrar les completes a les set del capvespre

|

Valorar:
Festes de Gràcia 2019. Dissabte de festes

Festes de Gràcia 2019. Dissabte de festes

Les completes a l'ermita de Gràcia han duit aquest dissabte la festa de Maó al seu origen religiós. Poc després de les sis i mitja del capvespre, la gent que esperava a la colcada va sentir com s’atracava gràcies al so del tambor i el fabiol. En arribar el fabioler va descalvacar de la somereta i sonà mentre caixers i cavallers desfilaven per davant la porta del recinte. Després van deixar els cavalls per entrar a l’ermita. Ja eren les set tocades.

Amb l’acompanyament musical de Tomé Olives als teclats, la celebració religiosa, presidida pel caixer capellà Gerard Villalonga, es desenvolupa segons la pauta de cada any.Primer es va cantar un himne dedicat a Maria. Després es va llegir la salmòdia, diverses lectures i pregàries per acabar amb el cant dels Goigs a la Mare de Déu de Gràcia.

S'ha fet el repartiment de l’aigua-ros a tots el caixers mentre, el fabioler, Lito Vinent feia sonar un emocionant sol de fabiol. Gerard Villalonga recordà que estem celebrant la festa de la Mare de Déu i demana als nombrosos assitents portar l’alegria en el cor a tot el poble per aquesta celebració. En sortir es va fer la beguda.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Estimmenorca
Hace un año

Ses festes precioses, pero para mi aun ay una zona peligrosa y por cierto sin proteccion civil ni policia,. Que es cuant es cavalls esperan a sa sortida de sa hermita ahia masa cavalls un as costat de saltre ,y nomes estan agafats per sas riendas y es pas de sa gent es molt estret y molt aprop des darreras des cavalls amb es perill que te , lo que jo he vist ma fet posa sa pell de gallina , vins a 3 mamas amb cochets que si pasejaven per cert juntes y ademas gent amb fiets petits , com si fos normal paseja per alla com si fos un parque , masa gent entre uns animals que secansen de esta aturats y es poden posar nerviosos

Valoración:0menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1