Festes de Gràcia 2019

Jaleo a bon ritme a les festes de Gràcia

La música torna a sonar a sa Plaça poc després de la 1, amb els cavalls com a protagonistes

|

Valorar:
Josep Bagur

Passaven pocs minuts de la 1 del migdia quan la música ha tornat a sonar a Sa Plaça. La banda des Migjorn tocava els primers pasdobles just després que la caixera fadrina, Marta Mercadal, ha entrat a la plaça amb la bandera, per penjar-la a la tarima.

I és que en haver acabat la Missa de Caixers la plaça era plena de gent que frissava per veure botar als cavalls. Cap a les 13.15 el caixer batle, Héctor Pons, i el capellà, Gerard Villalonga, entraven a sa plaça i ja ha començat a sonar la música del jaleo.

Els 144 cavallers que surten a la qualcada d'aquest diumenge entraven a la plaça de cinc en cinc. Enguany el jaleo ha començat un poc més prest que l'any passat, tot i que la primera volta ha durat una hora. Just abans d'acabar, hi ha hagut un petit ensurt, quan el caixer pagès, Pere Marquès, ha caigut del cavall. El genet però s'ha reincorporat després i la música ha tornat a sonar.

La segona volta ha transcorregut sense incidents, i tot estava a punt per a la darrera volta, la de les canyes. Cap a les 15.30, i després que el fabioler, en Lito Vinent, recollís la seva canya, ha esclatat la bulla a sa plaça quan la Banda des Migjorn ha començat a tocar 'El maniquí', la peça musical que anima aquesta volta.

Un dels moments més emotius ha estat quan na Judit Florit, una jove cavallera que enguany s'estrenava ha recollit la canya. Ho ha fet però des de la tarima, perquè abans de la missa ha caigut del cavall i no ha pogut seguir la festa. La jove ha seguit el jaleo amb la cama embenada per un esguinç des de la tarima, però igualment ha rebut la seva canya verda.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Tòfol
Hace un año

Sa foto prinncipal de sa portada des Menorca d'avui dia 9: Es sowh de sa samba. Quina pena de festes ! ! ! Seny seny que cervell ja en venen

Valoración:14menosmas

Talaiot
Hace un año

Grandes fiestas las de Mahón, orgullosa de ser de esta ciudad, por supuesto. Ahora bien, no sé qué pagan a la banda des Migjorn, lo hacen bien, pero hay que renovar el repertorio o morirán de éxito, siempre es lo mismo... Y tampoco debe ser barato, por lo tanto que se lo curren más. Hasta el año que viene, festes de la Mare de Déu de Gràcia!!

Valoración:11menosmas

Estimmenorca
Hace un año

Perdo, volia dir lo des perill des cavall aturats tant junts ,a sa sortida de sa hermita , tot aquell cami , que molta gent sel pren , com una feria de cavalls de plastic .

Valoración:5menosmas

Alcoholic
Hace un año

Conxa, com va? Escolta una coseta, que no es sa primera vegada que ho fas, ses botes de vi es tiren després de cantar es "Volem vi", no quan tu decideixes sortir a nes balcó i començar a tirar-les com una "loca" sin ton ni son. Pensava que aso, després de tants anys ho hauries de saber o almenys t'ho podrien haver explicat... Avam si l'any que ve ho fas com toca perque i no repeteixes sa vergonya d'aquests darrers anys... Salut!

Valoración:26menosmas

illenca
Hace un año

A las 10 de la noche los bares podrían bajar la música ,si te sentabas en los escalones de el mercado, no podías oir la música de la verbena,todo era música distorsionada. Creo que los que no somos tan jóvenes también tenemos derecho a la música de nuestra época.

Valoración:41menosmas

Estimmenorca
Hace un año

Molt bones festes pero hara toca , repasar y na actualisant , sa cantidad de gent , que se va acumulant , per fer sempra unes festes mes segures , un punt molt negre y perillos per jo ,, que fiets petits y mares amb cochets es pasetgin entre es cavalls que esperan a sa sortida de gracia , es cavalls estan masa junts y pensau que son animals y per tant poden tenir cualsevol cosa y alla seria un desastre perque es un embut , posau policia y proteccio civil , no espereu a que pasi cosa per fero , pensau que sempre es millor prevenir que lamentar.

Valoración:15menosmas

Xuroi
Hace un año

Aso ja cansa molt. Lo de “sa samba” s’ha de acabar ja.

Vaya espectacle mes hortera avui en dia.

Valoración:19menosmas

Xavi
Hace un año

Açò de sa samba és un invent postís que res te que veure amb ses festes tradicionals menorquines.

Valoración:17menosmas

Una menorquina
Hace un año

Que amargats esteis, criticant tot que si es cavalls que si sa samba, ningu obliga a anar a ningu alla on no vol anar. Amb sa gentada q hi ha a ses festes es rarots sou voltros, sempre en contra de tot. Viu i deixa viure.

Valoración:48menosmas

Menorqui
Hace un año

Està molt bé escoltar sa samba una vegada a s'any .... però ja cansa un poc: es repertori es igual que fa 10 amb molt poques novetats. És una pena perque a sa joventut li agrada molt aquest moment de sa festa però es tot molt monoton. Hi hauria que refer sencera sa peça i actualitzarla perque és sempre lo mateix.

Valoración:47menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2