Un grup de més de 60 persones va treballar ahir durant tot el matí per extreure la quantitat més gran possible de fems i deixalles del port. | S. Garcia

TW
11

Un total de 1.200 quilos de plàstic menys de fems i deixalles al port de Ciutadella. És el resultat de la feina que, de manera voluntària, una seixantena de persones va portar a terme ahir, en una nova jornada de neteja a aquesta zona portuària, organitzada pel Club Nàutic i que compta amb la col·laboració de Coca Cola i «Es Diari».

El grup de voluntaris, coordinat per la secció d’escafandrisme, piragüisme i vela del Club Nàutic, va iniciar les tasques cap a les nou del matí i cap al migdia donava per finalitzada la campanya amb residus de tota classe a la superfície. Des de neumàtics fins a carrets de supermercat, però, sobretot, es van retirar residus plàstics.

Encara que la quantitat de fems de l’edició d’enguany és menor a la de l’any passat, els organitzadors asseguren que «la neteja ha estat tot un èxit» i atribueixen la reducció del nombre quilos retirats al pes dels elements extrets. «Enguany eren objectes més petits i menys pesants», creuen. Però, malauradament, insisteixen «el port continua molt brut».

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el programa «Mares Circulares» que ja fa un temps que està activat a Menorca.