El concurs s’ha celebrat aquests dies a la ciutat de Pèrgam, a Itàlia.

TW
2

Nou èxit dels formatges amb Denominació d’Origen Mahón-Menorca als World Cheese Awards que s’han celebrat aquests dies a Pèrgam, Itàlia, on les formatgeres menorquines Hijos de J. Quintana, Son Vives i Subaida han obtingut fins a set distincions, tres d’elles en la categoria Super Gold.

D’entre els 3.804 formatges presentats al concurs, el jurat del certamen ha distingit amb el premi Super Gold als 84 millors, entre els quals hi figuren els formatges curats de Son Vives i Quintana i el vell de Subaida.

A més, aquestes tres marques han rebut altres quatre guardons. El formatge semicurat de Son Vives ha rebut un premi en la categoria Silver i el curat de Subaida ha acumulat fins a tres premis més en la categoria Bronze.

Des del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Queso Mahón-Menorca, aquests èxits de les formatgeres menorquines suposa una satisfacció.

A banda de la llarguíssima llista de participants amb els 3.804 formatges de productors de fins a 42 països, també cal tenir en compte la magnitud del jurat que s’encarrega de valorar els productes. En total són 260 jutges de 35 països els que determinen els millors exponents, una circumstància que dona segurament més valor als premis obtinguts.

Els darrers anys, la presència de formatgeres menorquines entre els premiats als World Cheese Awards és habitual. L’any passat van ser distingits catorze formatges, en l’edició del 2017 van ser deu, i el 2016, l’edició celebrada a Sant Sebastià, van rebre distinció tres formatges de Son Vives i un de Coinga.