Menorca és una gran font d’inspiració per en Gaspar Andreu. La costa nord i el port de Maó són alguns dels seus paratges preferits, però en pinta molts més | Gemma Andreu

TW
1

Cada dia, havent dinat, en Gaspar Andreu se’n va al calaix i treu unes làmines en blanc i l’estoig de pintures pastel. L’obre i, després de pensar un moment, comença a esbossar un nou quadre, que normalment queda acabat el mateix capvespre. És la seva cita diària amb la pintura, la seva gran afició, la qual sempre li proporciona nous reptes i el manté ben actiu.

Als seus 98 anys, en Gaspar Andreu Massa (Maó, 6 de febrer de 1921) es manté fidel a la seva gran passió, la pintura, disciplina que continua practicant, si pot, cada dia. Perquè l’encanta i perquè li transmet serenor, i també perquè a través seu pot fer volar la imaginació i revisitar els paratges de Menorca que tant l’entusiasmen, especialment «la costa nord, que m’agrada molt, i també el port de Maó». Indrets, aquests, que es poden veure en l’exposició que aquests dies s’ha instal·lat a la Residència Geriàtrica que el Consell té a Maó, i que està formada per una quarantena d’obres, on l’artista ha pintat platges, llocs amb tanques ben verdes, contrades rocoses del nord però també del litoral del sud amb les seves arenes blanquinoses. O també barreres d’ullastre i qualque bodegó amb flors o fruites.

Lea la noticia completa en la edición impresa del 11 de diciembre en Kiosko y Más