Un moment de l’assaig d’aquest dimarts al teatre del Centre Catequístic Sant Miquel de Ciutadella | Josep Bagur Gomila

TW
0

La representació d’«Els Pastorets» és una de les tradicions del Nadal i el Grup de Teatre Sant Miquel és fidel a aquesta fita des dels anys seixanta del passat segle. Prop de 65 actors participen enguany en la posada en escena de l’obra que s’estrena aquest divendres a les 20.30 hores.

«Els pastorets» té els seus orígens en les representacions escèniques medievals de tema nadalenc i la seva perpetuació durant el segle XVI. La versió que es feia a Ciutadella està bassada en l’obra «Betlem campanes de Betlem» de l’autor Lluís Coquard. En el cas del grup Sant Miquel tenen el seu propi llibret que prové d’un anònim del segle passat que es va trobar al centre.

Noticias relacionadas

Àngels i dimonis

L’argument, com sempre, combina els continguts del naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis, i diverses històries i diàlegs dels pastors que rememoren el primer Nadal. Però el Teatre Sant Miquel presenta sempre alguna petita sorpresa o variació per tal de no fer sempre un calc exacte del que s’ha fet en anys anteriors.

Una altra novetat, segons Joan Camps, consiliari del Centre Catequístic, és el canvi de direcció que enguany va a càrrec de Judit Marquès Benejam.